zaterdag 29 september 2012

Verwaaid in Caramiñal


Wij wisten vooruit dat wij hier enkele dagen vast zouden liggen, maar wij lagen stevig in de box gemeerd. De harde wind was erg bizar, het woei als de rook, maar de zon scheen volop.
Tijdens één van de wandelingen gemaakt.
Dus uit de wind is het knap warm, maar in de wind is het fris en moet je oppassen dat je niet door de zon geroosterd wordt. Het is een grappig plaatsje waar wij liggen, de bouwstijlen modern en oud lopen hier door elkaar.

Vergane glorie van de conservenfabriek.
Het enige nadeel in deze stad is er liggen hier 3 koelschepen te laden waarvan er 2 van een Nederlandse rederij zijn, eentje ervan is bezig van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat iets met voorhamers te bewerken, dat lawaai hoor je zelfs aan de andere kant van de stad. Ook is vreemd dat het personeel in het VVV-kantoor buiten Spaans zeer, zeer slecht Engels spreekt. Bij de vraag of ze Engels spreken werd dat aangegeven in een afstand tussen duim en wijsvinger van circa 5 cm. Normaal hoor je zo'n baan niet te krijgen als je je niet kan uitdrukken in Engels, Frans of Duits enzo. Wij hebben vernomen dat zulk soort baantjes veelal vriendjespolitiek is.

Aangezien er hier geen wasmachines zijn hebben wij hier een klein handwasje gedaan, dat door de harde wind zo droog was. Heel dom van ons wij hadden in Muros de (grote) was moeten doen, daar was er de mogelijkheid voor maar € 3, - en € 2, - voor de droger, maar helaas. . .

Morgen willen wij graag naar Porto Novo dat ligt in de Ria de Ponteverda, volgens de kaart is dat een afstand van circa 25 mijl.



 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten