donderdag 13 september 2012

Manãna La Coruña

Nadat wij al diverse keren naar het havenkantoor waren geweest om te vragen of ons pakketje was gearriveerd, kwamen ze het ons dinsdagmiddag om circa 17.30 uur brengen, net toen Gerrit halverwege het steiger was om te vragen of het soms al binnen was.

We hebben gelijk de monteur gemeld dat het binnen was en hij kwam de volgende dag alles weer inbouwen, eerst kwam er één monteur, maar in de middag kwamen ze met zijn tweeën. Na veel gepuzzel zijn ze eruit gekomen en is alles weer oké.
Nu even een paar dagen terug, vrijdagmiddag arriveerde de ‘Dwarskop’ van Karel en Mieke hier ook, waarmee wij vanaf Zeebrugge naar Nieuwpoort hebben opgetrokken (onze oude’boot’buren van Lelystad). Nadat wij gezellig hebben bij gekletst, werden wij door hun uitgenodigd voor een barbecue voor de volgende avond. Nu die smaakte uitstekend.

De bemanning van de Dwarskop zijn op dinsdag naar Santiago de Compostella gegaan, toen hebben wij de goede fietsen met 7 versnellingen van hun geleend en wij zijn even een heel stuk door la Coruna gefietst, de hele boulevard af enzo.


 In de avond hebben wij weer (zoals gebruikelijk) de plancha gebruikt en er een dorade op gebakken. We worden al echte zuiderlingen met veel vis en stokbrood eten. Als het ’s avonds hier afkoelt tot 20 graden trekken wij een vest aan, want dan is het zo koud.


De volgende dag hebben wij de toilet uit elkaar gehaald, omdat het allemaal een beetje zwaar pompte. We hadden nog een revisie set aan boord, nou en die hadden wij nodig! Toen de pomp uit elkaar lag, bleek alles verkalkt te zijn, alles moest worden schoongekrabd en gebikt, toen alles weer schoon was, nieuwe pakkingen en o-ringen erin en zeer veel vaseline gebruikt. Daarna alles weer in elkaar gezet en weer terug gemonteerd, wisten wij niet wat ons overkwam, zo soepel en stil was de toiletpomp nog nooit geweest! Dat was nou een effectieve middag met veel werk en beetje stank. Want na 9 jaar krijgen alle toiletpomp onderdelen toch een eigenaardige geur, maar we gaan nu weer voor de lol naar de pot.
Vandaag is het de laatste dag in la Coruña en morgen willen wij vertrekken richting Ria de Corme Y Laxe. Wij hebben alles afgevuld, water, brandstof en boodschappen zijn aan boord.

Wij gaan ons einddoel Ayamonte niet halen, wij gaan er nu vanuit dat wij tot aan Porto zullen komen, want wij willen ons niet haasten en één van de mooiste plekjes van Spanje overslaan, dus wij blijven op ons eigen tempo doorgaan.

2 opmerkingen:

  1. Vanwege de slechte weersvoorspelling, zijn wij toch maar blijven liggen, maar het werd niet meer als windkracht 5, veel zon en 27 graden. Morgen (15-09) is de planning om uit La Coruña te vertrekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo pakkerts, Weer even bijlezen en genoten van al jullie verhalen. Fantastisch jullie trip zover en wat veel al gezien onderweg!
    Tot later en hopelijk lukt het deze keer wel een berichtje achter te laten.
    Ton en Marianne

    BeantwoordenVerwijderen