dinsdag 25 september 2012

Muros y la tormenta

Wij hadden eerst de planning gemaakt om voor de storm naar Riveira te varen, maar die haven is vrij open naar het westen daarom zijn wij in Muros blijven liggen omdat je hier goed beschut ligt (behalve tegen valwinden die hier zo af en toe van de bergen af donderen).

Eén van de vele steegjes.
Zaterdagochtend begon de dag met windstil weer en een bloedrode zonsopkomst boven de bergen, wij dachten dat gaat allemaal wel meevallen, maar wij toch zekerheid genomen en hebben extra trossen op het steiger gezet zodat wij als een spin in een web lagen. Rond de middag kwam het eerste briesje, maar ’s middags om 16.00 uur bulderde het met 45 knopen (is windkracht 9 Bft)  door de Ria heen. Het werd gewoon gevaarlijk om over het steiger te lopen. Dit theater hield tot maandagmorgen aan.
Is dit Nadine of het 'vrouwtje van Stavoren'of  . . . .
We hadden het idee om dinsdag weg te varen zodat de deining kon afvlakken maar van maandag op dinsdag-nacht begon het weer te hozen en te waaien zodat dinsdagmorgen Sophia maar eerst naar het havenkantoor is gegaan om de weerkaarten en de grib-files te downloaden. Hieruit bleek dat het dinsdag zeer wisselvallig zou zijn met veel wind en regen uit het westen en woensdag zal het rustiger weer zijn met wind uit het noorden komen.

Als dat zo doorgaat noemen ze ons hier bij de Gadis (soort Spaanse C1000) bij de voornaam. Wij gaan vanavond weer een visje scoren want ze zijn heel uitgebreid met vis en er is hier ook een visafslag aan de voorkant, dus keuze zat.
 

Ons aquarium.
Tijdens de storm heeft onze WiFi (buiten)antenne te veel waterpret gehad en doet het nu dus niet meer, deze antenne was zeer goed om grote afstanden te overbruggen.
Wij waren al van plan om een nieuwe (waterdichte) aan te schaffen als wij weer terug in Nederland zouden zijn, de antenne is eigenlijk net een maandje te vroeg kapot gegaan. Sophia moet nu met de netbook naar het havenkantoor om de weerberichten en de mail binnen te halen en om het blog bij te werken (de stakker). Dit gaat waarschijnlijk problemen geven als wij ergens voor anker liggen want dan is de afstand te groot, als wij dan aan wal gaan zal de netbook in de rugtas mee moeten. We zullen wel zien hoe we dat die ene maand gaan oplossen.
De haven van Muros
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten