maandag 22 oktober 2012

Póvoa de Varzim – Utrecht, prijsuitreiking en ons blog van 2012


Voordat wij naar huis konden reizen, werd eerst de boot van buiten en van binnen, kleding, kussens e.d. schoon-gemaakt en goed gelucht.

Ook hebben we nog even de tijd genomen om op de dam naar de deining te gaan kijken, daar kwamen reusachtige golven aanrollen.














We hadden besloten om met Ryan air naar huis te vliegen, echter die vliegen wel erg vrrroeg. De taxi was besteld voor ’s morgens 5.00 uur bij de jachthaven, deze kwam keurig op tijd. Gerrit had al aan Sophia verteld dat Porto Airport een stal van een luchthaven zou zijn (hij is er voor het laatst circa 10 jaar geleden geweest). Wij kwamen daar aan in één van de modernste luchthaven waar wij ooit geweest zijn, alles zeer futuristisch en modern. Wij hebben op het vliegveld nog even snel een bakkie koffie genomen om toch een beetje wakker te worden. Ons vliegtuig vertrok om 06.50 uur (lokale tijd) naar Eindhoven, het was in Porto nog donker. Eenmaal boven de wolken zagen wij de zonsopkomst. Het vliegtuig landde volgens het boekje om 10.25 uur in Eindhoven. Daarvandaan stond de bus al klaar om ons naar het Centraal Station te brengen. Wij joegen de trein net van het perron af en moesten dus op de volgende wachten. Maar als je stil staat op zo’n perron bekruipt de Nederlandse kou je. Eenmaal in de trein warmde wij weer een beetje op. Het voordeel is van zo vroeg vliegen dat je lekker bijtijds thuis bent. Het was wel nodig ook want alle kasten waren leeg. Appie deed deze dag goede zaken.

De telefoon heeft daarna roodgloeiend gestaan om iedereen te bellen en bij te kletsen.

 Zondag zijn wij naar Freek gegaan om zijn prijs uit te reiken.
Wij zijn tot de conclusie gekomen dat met het vliegtuig reizen sneller is als met de boot, het vliegtuig deed er 2 ½ uur over (totale reistijd naar huis was circa 7 uur) waar wij met de boot 4½ maand over hebben gedaan. Ook was het reizen met het vliegtuig goedkoper dan met de boot.

Wij vonden alle reacties op ons blog zeer leuk, dus daar willen wij iedereen voor bedanken ook alle e-mails, sms’en, telefoontjes en Skype gesprekken die wij onderweg hebben ontvangen waren bij ons zeer welkom, daarnaast hebben de beide Carla’s voor ons extra inspanningen gedaan en niet te vergeten Freek, de broer van Sophia.

Wordt vervolgd in het volgend jaar!

Logboek eindstand.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Onderstaand de link naar ons blogverhaal in PDF van 2012:



 2012 LLANO Zuidwaarts



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

4 opmerkingen:

  1. Dank voor de speciaal ingevlogen en eigendom gebottelde wijn. Als wij deze fles ontkurken zullen wij aan jullie denken. Het was leuk om op deze wijze jullie te volgen gedurende jullie zeereis. Welkom thuis.10&F

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De gewonnen wijn smaakt verrukkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. welkom thuis!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi.
    Finaly I managed to track down your web site. I do hope everything is well and we're looking forward to follow your blog again next year. Hopefully with some information in English?
    And thanks again for the special bottled wine.

    Best regard from the norwegians, Mette and Knut from SY Amalie from La Coruna. ( www.syamalie.no )

    BeantwoordenVerwijderen