woensdag 5 juni 2013

Cascais – Lissabon

Na 2 nachten achter het anker te hebben gelegen, hebben wij van Cascais afscheid genomen en zijn wij de rivier de Taag op gevaren, die is in het begin erg breed maar wordt steeds smaller. Na Lissabon waaiert hij weer helemaal uit in een soort van Oosterschelde.

Als je de rivier opvaart valt de grote hangbrug (ponte 25 de abril) erg op. Daarvoor staan diverse monumenten zoals Torre de Belém en het standbeeld van de ontdekkingsreizigers (Padrão dos Descobrimentos).


De brugpijlers zijn leuk beschildert met orka’s en dolfijnen. Wij zijn na de brug de jachthaven Doca de Alcântara ingegaan en hebben daar eerst het schip eens flink afgeboend en daarna onszelf. Daarna hebben we met diverse kennissen en familie via skype verbinding gemaakt en het was weer leuk even een soort van update te ontvangen. Even na het eten hebben een wandeling gemaakt om te kijken waar de volgende dag onze excursie zou beginnen. We kunnen merken dat wij in een stad liggen en hadden daarvoor al onze voorzorgmaatregelen genomen door over de luiken horren te plaatsen, dit was geen overbodige luxe, want we hadden één indringer die de volgende morgen zijn leven beëindigde als een bloedvlek tegen de wand. Het geruis van de hangbrug viel ons al gelijk op toen wij eronder door voeren, ’s nachts viel dat geluid weg, maar toen vond de discotheek het nodig om alle registers open te trekken tot in de vroege uurtjes.
De afstand was 15 mijl (04-06-13)

De volgende dag hebben wij een sightseeing tour genomen om de stad te verkennen.

We hebben pastiche de Belém gegeten en hebben ook de lift naar de binnenstad bekeken. Wij zijn daar niet in gegaan omdat het vreselijk druk was. Morgen gaan we een ander gedeelte van de stad verkennen. Wij hebben vandaag onze dekbedden vervangen voor de zijde (mulberry), want wij hebben de laatste nachten aardig liggen zweten.


 

Een kleine vermelding tijdens het schrijven van dit blog luisteren wij naar de muziek van onze neef Augusto Meijer  (http://greynotemusic.com)

Campo Pequeno,
de stierenvecht arena.

1 opmerking:

  1. Hoi, en vonden jullie de pastiches lekker, hebben jullie ze in Belem in dat drukke zaakje gekocht? Hebben jullie ook de laatste muziek van Augusto bij het promotiefilmpje van Tencel gehoord, vind ik echt schitterend.
    Tencel is een doek van draden gemaakt van houtsnippers die zeer goed water opneemt.
    Geniet in Lissabon , groet 10&F

    BeantwoordenVerwijderen