woensdag 12 juni 2013

Lissabon – Oeiras - Sesimbra

Zondags hadden wij het wel zo’n beetje gezien in Lissabon, ook mede door het lawaai wat ’s nachts door de discotheken en brug geproduceerd wordt. Wij hadden best wel zin in een nachtje ongestoord knorren. Daarom zijn wij uitgeweken naar Oeiras, nog net onder de rook van Lissabon met een luxe jachthaven (prijs dito) maar wij werden te woord gestaan in het Nederlands en wij konden hier onze was goed doen. Van die nachtrust hebben wij goed gebruik van gemaakt, wij hebben geslapen als rozen! Langs het hele strand ligt een prachtig wandelpad waar elke honderd meter met een grote RVS strip de afgelegde afstand gemarkeerd staat. Het is best leuk om daar te wandelen, maar je wordt bijna overhoop gelopen door de joggers.

Niet geschikt voor koek happen!

’s Avonds zijn wij bij Debora en Peter van de La Dolce Vita aan boord geweest waar wij een gezellige avond hebben gehad, na afloop kregen wij een zak rode pepers mee, die hebben wij aan elkaar geregen om ze te drogen (de eerste is al gebruikt).

Afgelegde afstand is 11,7 mijl (09-06-13)

Dinsdag ’s morgens zijn wij vertrokken richting Sesimbra, maar wij hadden van Debora en Peter een sms`je ontvangen dat er dolfijnen zouden zitten op een positie die wij gelijk in de kaart hebben gezet. De zee was grauw en vlak en wij hadden het idee dat wij niets tegen zouden komen.
Ontzettend leuk om te zien, maar net iets te ver weg voor de camera.
Maar exact op die positie was het een dolle boel van dolfijnen, die zich erg moeilijk lieten fotograferen en filmen. Bij ons was al het filmmateriaal mislukt, terwijl er op de La Dolce Vita prachtige films waren gemaakt (jammer voor ons de volgende keer beter).

Intussen hadden wij het idee opgepakt om voor anker te gaan in de baai Portinho de Arrábida. Volgens de pilot is dit één van de mooiste ankerplaatsen van Portugal. Vlak voordat wij er waren hebben wij een sms’je naar LA Dolce Vita gestuurd dat wij onderweg waren en zij berichten terug dat zij zojuist door de Policia vriendelijk toch dringend werden verzocht om zo snel mogelijk op te krassen, want dit was als natuurgebied verklaard waar je niet zomaar in mag.

De mist begon hier net op te trekken.
Wij zijn toen gelijk rechtsomkeert gegaan naar Sesimbra. Daar aangekomen werden wij door een havenmeester opgevangen die alleen maar Portugees sprak. Na de formaliteiten te hebben gedaan  (want hier in Portugal kan niets zonder een flinke stapel papieren). Je kan twee dingen doen de ene is erom lachen en de andere is je eigen eraan ergeren, wij kiezen voor de eerste optie want anders pest je jezelf.

De afgelegde afstand is 35,7 mijl (11-06-13)

De volgende dag hebben wij het dorp bekeken. Er is een prachtig strand wat veel toerisme trekt vooral door Portugezen en de boulevard is erg gezellig met een houten walkaway over het hele strand. Wij zijn naar de visafslag gegaan om wat vis te kopen want je ziet iedereen met plastiek zakjes en emmers van de visafslag komen, maar helaas was het voor ons niet mogelijk om hier vis te kopen en wij moesten dat doen bij een winkeltje. ’s Middags hebben wij een groot deel gebruikt om de windmolen af te stellen, maar dat is helaas niet gelukt. We bedenken nu oplossingen om dat probleem de wereld uit te krijgen. Zoals jullie nu wel zullen begrijpen is elektriciteit en LLANO als een soort vloeken in de kerk.
Sesimbra
Morgen hopen wij naar Sines te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten