zaterdag 15 juni 2013

Sesimbra - Sines

De dag begon met zeer veel zon maar geen wind. Om hier te blijven liggen vonden wij geen optie want anders lig je hier in een smeltoven. Op zee was wel een aardige deining maar geen golven. De La Dolce Vita voer voor ons uit. Ook zij hadden hetzelfde probleem alles op de motor, dit was een leuk moment om foto’s van elkaar te maken.

Tegen het middaguur verscheen er een grijze rug met een vin erop, niet zo gek ver van de boot, na een gil naar de La Dolce Vita zijn wij samen achter het beest aangegaan. Het was wel erg groot voor een dolfijn, dan moet het wel een walvis zijn. Nadat wij een blik op onze kaart van de afbeeldingen van walvissen hebben laten vallen, kwamen wij er achter dat het een griend moest zijn. Toen het zich niet meer liet zien, zijn wij weer op onze oude koers gegaan, maar na een half uurtje meldde Peter (van de La Dolce Vita) via de marifoon dat er dolfijnen ons tegemoet kwamen. Inderdaad er kwam een zwerm op ons af, ze hadden totaal geen interesse voor ons en ze zwommen voorbij (en weer geen foto’s). Even later zwom er weer zo’n groepje voorbij en ook zij hadden geen interesse in ons.
Maar wij kregen geluk de wind stak op en wij konden onder vol zeil richting Sines varen.
La Dolce Vita
LLANO
Nu stak er een ander pro-bleem op om te zorgen dat je niet zou verbranden door de zon, dus dik insmeren met zonnebrandcrème. Om 16.00 uur bereikten wij Sines, waar wij te anker gingen voor het strand Vasco da Gama.

Het is een leuk stekkie om voor anker te liggen want je ziet de hele stad in een halve cirkel om je heen. ‘S middags nadat wij voor anker waren gegaan kregen wij  bezoek van Debora en Peter van La Dolce Vita en we hebben nog even gezellig geborreld.

Afgelegd 42 mijl (13-06-13)

De volgende morgen zijn wij na het ontbijt de jachthaven ingegaan.


Twee ontdekkingsreizigers naast elkaar.
Sines is de geboorteplaats van Vasco da Gama.
 

1 opmerking:

  1. Mooie foto's, wij willen ook wel zulke luchten! Hebben jullie nog plannen om naar Madeira over te steken? Groet SEAFARI

    BeantwoordenVerwijderen