woensdag 27 augustus 2014

Adiós Spain, Buongiorno Italia

Wij hadden de planning om naar Alghero te gaan maar de Tramontana gooide roet in het eten, zo erg dat wij vrijdags niet eens naar de wal konden om een broodje te halen (was niet erg want er was genoeg voorraad).  Het extra dagje is benut met allerlei boordklusjes zoals, motoronderhoud, buiskap en kuip in de was zetten etc. etc.
Zaterdags hebben we de golven nog even laten betijen, zondags zijn wij eindelijk vertrokken niet dat het veel uitmaakte want tot half in de middag hebben wij liggen rollen als een hond met vlooien.  Het was zonnig en warm maar geen wind, dus het werd motorsailing met de nadruk op motor. Wij kregen nog wel bezoek van enkele dolfijnen. 

Vlagwisseling de Italiaanse vlag wordt gehesen.
Die nacht was de wind helemaal zoek. Alles van het tuig wat lawaai kon maken deed zijn uiterste best

De volgende ochtend lag er een 'dood' pijlinktvisje in het gangboord.
Na een foto te hebben genomen, is hij weer overboord gezet, verder zijn er geen opwindende gebeurtenissen voorgevallen
Tegen de avond besloten wij om in Cala del Bollo bij Porto Conte voor anker te gaan omdat het al roetdonker werd. Want hier is het om 20.30 uur al donker en schemeren is er niet bij.
Om 21.30 uur hebben wij het anker erin gegooid op een plek waar wij niets zagen en alles vanaf de computer moesten bekijken.
In de pilot staat dat je daar alleen voor anker mag als het anker van plaatselijke steen is, nou ja dat hebben wij dus aan onze laars gelapt en wij hebben ook geen Guardia Costiera gezien.
De afstand was 187 mijl

Na heerlijk te hebben geslapen, waren wij bij daglicht toch wel nieuwsgierig hoe de omgeving eruit zou zien, onze mond viel open van verbazing dat wij op zo'n mooie plaats vooranker zijn gegaan. De heuvels en bergen zijn echt groen en de bebouwing wordt er door gecamoufleerd. Nadat wij op deze mooie plaats hebben ontbeten zijn wij ankerop gegaan en naar Alghero gevaren. Bij het binnenlopen in Alghero kwam er een havenmeester in zijn rubberboot ons tegemoet of wij bij hem in zijn haven wilden gaan liggen, na de vraag 'wat kost dat'? Kwam het antwoord € 85,- oeps dat was een beetje gortig, wij zijn toen eventjes doorgevaren naar de gemeentekade en daar kost het € 50,- inclusief water, elektra en wifi. 

Wij hebben in het havenkantoor afgerekend dat is een partytent aan de kade en niets geen luxe balie en geen mooie secretaresses.
De afstand is 7 mijl

Alghero is een ontzettend leuk vestingstadje wat een verrassend leuke binnenstad heeft, het is erg toeristisch maar alle gebouwen zijn in authentieke stijl gebleven, niets geen nieuwbouw, daarom hebben wij besloten om er nog een extra dagje aan vast te knopen.
De volgende planning hangt totaal van het weer af, of wij via de Bonifaciostreet naar de oostkant van het eiland gaan of dat wij zuidelijk gaan langs de westkant.

Het eerste en beslist niet het laatste Italiaanse ijsje!

1 opmerking:

  1. Hoi Gerrit en Sophia,

    Wat goed dat jullie al zover zijn! Lekker Italiaans ijs, geniet er van!

    Liefs uit Nederland

    BeantwoordenVerwijderen