zondag 3 augustus 2014

De draad weer oppakken

Donkere wolken boven Porto Colom.
In Porto Colom hebben wij een aantal dagen gelegen in afwachting dat de Guardia Civil ons wilden horen. Omdat diverse afspraken steeds werden verschoven zijn wij donderdag ankerop gegaan, en ja hoor tijdens ankerop wederom een telefoontje van de GC (Guardia Civil) dat zij ons in Porto Cristo  wilden spreken. Wij zijn eerst naar het bunkersteiger gevaren om de brandstoftank af te vullen en daarna te vertrekken. Nog een laatste groet naar de Dwarskop en toen de baai uit.
Alle persberichten die over dit drama beschreven zijn, hebben wij er geen één tussen gevonden die klopt met de waarheid. Dat geeft ons het idee dat het journaille zeer onzorgvuldig te werk gaat.

Op zee stond er een lekker windje om naar Porto Cristo te varen, tijdens het afmeren kwam de havenmeester ons al vertellen dat er post lag. Daar waren eindelijk de bankpasjes weer!
’s Avonds werden wij door een team van de GC opgehaald en meegenomen naar het bureau, daar hebben wij onze verklaringen afgelegd en zijn daarna weer terug naar boord gegaan, hiermee sluiten wij dit drama af.

Wij hadden het erg druk die middag; wassen, boodschappen, bankpasje proberen, nieuw stukje voortand in Gerrits snuffel. Het verbaasde ons dat bij het tandartsbezoek van Gerrit, hij  gelijk geholpen werd, niets geen wachttijd of afspraak. ’s Avonds zijn wij met diverse vrienden en familie aan het skypen gegaan.

De volgende dag toen de wind opstak hebben wij de trossen weer losgegooid en zijn wij met een prachtig lopende wind naar Alcudia gevaren. Wij hebben in minder dan 7 uur 38 mijl afgelegd.
Wij zijn voor anker gegaan in de baai van Alcudia, daar werden wij verwelkomd door de Sparkle, waarvan wij in Soller afscheid hadden genomen. Dit was een warm welkom. Zij hebben ons zaterdag meegenomen naar de wal, ’s middags zijn wij bij hun uitgenodigd voor een borrel waarbij zich ook een Duits koppel voegde, daarna zijn wij aan het eind van de middag met z’n zessen in het water gedoken en hebben een soort van waterpolo gehouden (totale bemanning van 3 schepen). Even heerlijk voor ons deze afleiding.
Wij hebben nu Mallorca compleet gerond en gaan hierna naar Menorca.

De uitslag van de prijsvraag.

Freek heeft gewonnen, de animo was deze keer bijzonder laag. Om het bootriool te vervangen hebben wij in het totaal 4 mtr. slang nodig. Freek gefeliciteerd!

1 opmerking:

  1. Het valt denk ik niet mee om de draad weer op te pakken.
    Toch een goede reis naar Menorca gwenst.
    10&F

    BeantwoordenVerwijderen