maandag 28 juli 2014

De ramp van de Dwarskop

Zondag kregen wij een sms’je van vrienden uit Nederland, dat er een Nederlands schip in Porto Colom uitgebrand is en waar twee mensen het leven hebben gelaten.
Toevallig waren wij terug gevaren naar Porto Colom omdat er teveel golfslag in de Cala’s stond. Doordat er in het sms’je de leeftijden van de bemanning genoemd werd, begon bij ons een onbehagelijk gevoel op te komen, want wij hadden hier in de baai de Dwarskop verwacht (die wij donderdag nog binnen hebben zien varen), maar die was er niet. Wij zijn gelijk in de dinghy gestapt en naar de overkant van de baai gevaren om informatie te pakken te krijgen. Toen wij naar het dinghy steiger voeren zagen wij het wrak van de Dwarskop op de wal staan.
Wij zijn er gelijk naar toe gelopen en zagen wat voor een ramp hier gebeurd was. Wij konden het niet droog houden want wat wij zagen konden wij niet geloven. De laatste keer zagen wij een prachtig schip en nu een uitgebrand wrak. Wij zijn gelijk de havenmeester gaan zoeken om te weten te komen wat er precies was gebeurd. Hierbij kregen wij vage verhalen die volgens ons niet met de werkelijkheid kloppen.
Hevig ontdaan zijn wij naar een terras gegaan waar WiFi was en hebben van daaruit de zeilersgemeenschap op de hoogte gebracht van wat hier is gebeurd.

De Guardia Civil was erg snel bij ons aan boord om vragen te stellen waar ook wij het antwoord niet op wisten, ons was gevraagd om de volgende dag te blijven liggen voor eventuele verdere vragen.
Vandaag is niemand geweest en morgen willen wij vertrekken uit deze plaats des onheils.
Voor ons is dit een zwarte bladzijde in onze reis, omdat wij 2,5 jaar optrekken met Mieke en Karel.


Vanaf hier wensen wij de familie van Mieke en Karel veel sterkte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten