maandag 7 juli 2014

Pollença – Ciutadella – Badalona

Er is meer animo voor de dinghy
Omdat een planning planning is en het weerbericht toch weer anders werd dan voorzien, hebben we nog steeds geen meter gevaren, buiten de dinghy om natuurlijk.

Nee Peter, dit is geen haring maar dit is een sardines
Deborah en Peter (van de La Dolce Vita) verschenen ook weer op de ankerplaats en nu hadden we weer een groot supportersteam voor de voetbalwedstrijd, dus ook de 1/8 finale werd goed bekeken, de uitslag is jullie wel bekend.
Wij zijn met z’n allen naar de visserijdagen geweest, daar kon je goedkoop en lekker sardines eten. Voor slechts € 1,20 kregen wij 4 sardines, olijven, brood, salade en een glas witte wijn. Wij hebben hier met z’n allen lekker van gegeten en veel lol gemaakt.

De volgende dag kwamen de LDV’s langs om te vragen of wij bij hun aan boord een tapas kwamen eten omdat zij weer gaan vertrekken, daar zij weer over twee weken moeten werken. Dat was een gezellig en heerlijk feestje.
Wij hadden de planning om ook te vertrekken maar de volgende dag gierde de wind door het tuig, toen namen wij het besluit om mañana te zeggen. Het weerbeeld voor vrijdag zag er gunstig uit en ging het anker op om naar Barcelona te gaan. Maar de wind en golven kwamen recht van voren  tot voorbij kaap Formentor. Om zo meer dan 100 mijl te gaan varen (tegen alles in) zagen wij niet zitten en zijn wij uitgeweken naar Ciutadella op Menorca. Dit was nog te doen maar er stond een hoop wind en een holle zee. 

Ciutadella bij nacht
Na enkele uren in deze draaimolen te hebben gezeten liepen wij Ciutadella aan. De cala’s die wij passeerden (die in de pilots staan aangegeven als goede ankerplaatsen) zijn allemaal afgesloten met gele boeien. 
Na enig gezoek zijn wij toch maar de haven in gegaan, dat was onze duurste overnachting sinds de reis. Het plaatsje heeft een hoog ansichtkaart gehalte en is erg leuk,  ofschoon alles toeristisch is heeft het toch zijn charme behouden en dat is uniek voor de Balearen.
Deze afstand was 35 mijl


Na een nachtje geslapen, gedoucht en water getankt zijn wij (wederom) vertrokken richting Barcelona. Wij hadden het geluk volop zon, wind en sterkte uit de goede hoek. Onderweg kregen wij nog een dolfijnenshow, maar voordat de camera’s boven waren (natuurlijk lagen die benedendeks) was het einde show. Wel hebben wij er nog eentje gezien die stiekem langszij zwom, maar verder geen levend wezen meer gezien.

Avondstemming aan boord

De wachten hebben wij onderling verdeeld zodat wij alle twee aan onze slaap kwamen.
Helaas voor ons, deze keer hebben wij de voetbalwedstrijd tegen Costa Rica niet kunnen zien, wel hoorden we onderweg twee Nederlandse schippers, via de marifoon, die het hadden over 0-0, een hele tijd later hoorde Sophia een buitenlander iets zeggen van 4-3 maar dit bericht kwam niet helemaal duidelijk over, gelukkig gaf Freek (broer van Sophia) de doorslag met zijn sms’je die wij natuurlijk pas binnen kregen toen wij weer telefoonbereik hadden.
Na 24 uur varen kwamen wij in Badalona aan, dit is een voorstad van Barcelona.
Hier blijven we voorlopig een paar dagen liggen, om o.a. de stad Barcelona te bezichtigen.
We hebben sinds lange tijd weer eens kunnen skypen met familie en vrienden, ook weer eens fijn om van iedereen wat te horen.
De afstand was 109 mijl


Vandaag (maandag 7 juli) onze eerste echte flinke onweersbui van deze reis en wij hebben dan ook ons ontbijt binnen gegeten. Voor degene die hierin geïnteresseerd zijn er zit hier een hele grote ‘nieuwe’ supermarkt genaamd Mercadona (een soort van AH), dus dat wordt voor ons hamsteren!
Het volgende blog zal geheel over Barcelona gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten