zaterdag 19 juli 2014

Terug naar Santa Ponsa en zakkenrollerij

Woensdag zijn wij vertrokken uit Badalona naar Santa Ponsa (Mallorca). Wij gaan onze zijsprong weer herstellen om verder te trekken. We moesten wel want het was het enige weather window wat er voorlopig was. 
De oversteek was erg tam, maar we hebben wel wat beesten gezien. Na eindeloos gemotor kwam er in de middag een school tonijnen maar deze bleven op een afstand, aan boord een hoop tumult want wij dachten eerst dat het dolfijnen waren, dus even snel de vislijn binnen halen, toen bleek dat het tonijnen waren werd de lijn weer uitgevierd, maar dit gaf geen soelaas. Daarna kwam er vrolijk een schildpad voorbij peddelen.

En wat bleek daarna nog één, maar dan wat groter, helaas deze was van plastiek en waarschijnlijk van een strand overgewaaid.

Niet lang daarna kwam er een vinvis voorbij, hij was een stuk groter dan de boot en leek wel een onderzeeër, met zijn lange slanke vorm met een kleine vin is het toch een enorm groot beest.
Nadat Gerrit ging knorren trok er nog een karavaan voorbij. Waaronder een Noordse Kaper.


En nog wat ander niet geïdentificeerd gespuis.
De zonsondergang was er weer eentje om stil van te worden

Het blijft mooi.
Na de hele nacht monotoon gedreun kwam in de morgen Mallorca weer in zicht. Wij zijn wederom voor anker gegaan in Santa Ponsa mar dat was even drukker dan de vorige keer.
De afstand was 133 mijl.

In de avond kwamen wij de Sobat Kras en de Pelikaan tegen, die op de terugweg zijn en wij wachten op een beetje westelijke wind om de zuidkant van Mallorca te verkennen.
Na een nachtje daar gelegen te hebben zijn wij verder de baai in verkast om wat rustiger te liggen, daar lagen wij prinsheerlijk. Zo als het er uit zit gaan wij zondag verder, maar vandaag is Gerrit van zijn portemonnee gerold midden in de supermarkt, gelukkig zat er niet veel geld in, maar rijbewijs, creditcard etc. zijn weg. Bij melding aan de kassa kwamen er twee agenten van de Guardia Civil, maar die deden niet zoveel en verwezen ons door naar het hoofdkantoor. Wij waren niet de enige die in de supermarkt beroofd waren, ook nog twee vrouwen waren het slachtoffer. Wij zijn daarna naar een Expert winkel gelopen waar wij een lampje wilden hebben, we vertelden aan de balie wat ons overkomen was en hij regelde gelijk een collega die ons naar de Guardia Civil bracht, waar wij onze aangifte konden doen. Daar zaten al een hele rij toeristen die ook beroofd waren, na ons kwamen er nog meer. Na circa 1 ½ uur konden wij met de taxi weer terug naar boord. Waar wij de creditkaart een pinpas hebben geblokkeerd. Gelukkig was er nog geen geld verdwenen. Morgen of overmorgen hopen wij richting zuidkant van Mallorca te gaan.

Het weer is erg onstabiel en het is voor ons het moeilijk om een planning te maken.

2 opmerkingen:

  1. Ha Sophie en Gerrit, ben even thuis en heb even bijlezen vanaf Soller. jeetje wat ziens jullie veel moois onderweg. Barcelona mooi foto's, ben er nooit geweest.Wij net terug van 7 weken eilanden met super zomers zeer warm weer.Heb jullie blog opgegeven aan Duitse zeilers onderweg naar Griekenland. Zijn net aangekomen op de grens Spanje Portugal.Kunnen ze lezen welke havens jullie heben aangedaan en hoe goed ze dan wel zijn of niet. groeten van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De bankpassen zijn, hier in Porto Cristo, binnen.
    Johan en Elise bedankt dat jullie dat voor ons zo snel hebben geregeld.

    BeantwoordenVerwijderen