zondag 13 juli 2014

Barcelona!

Omdat planning een planning is, gaat dit blog niet alleen over Barcelona, want op de dag dat wij de stad in wilden gaan, zat het toilet weer eens verstopt. 
Maar door de ervaring van de vorige keer konden wij deze klus sneller klaren. Nu was het een ander stuk slang dat dicht zat. 
Deze werd na veel gerommel gedemonteerd en even een nieuwe halen en monteren, dachten wij!! 
Hier geen slang in voorraad dus dan het verstopte maar net zo lang bewerken met rubber hamer, op het steiger slaan en er veel water doorspoelen totdat deze weer open was.
Daarna deze weer monteren, daar ging ons dagje stappen in Barcelona.

Voor woensdag hebben wij een fiets tour door Barcelona gereserveerd, de tour hebben wij geboekt bij www.orangemonkeytours.com dit bedrijf bestaat uit Nederlanders zodat wij ook een Nederlandse gids hebben. We hebben de metro gepakt (gaat hier om de 3-6 minuten) en wij zijn naar het ontmoetingspunt gegaan, dat vlak naast het metrostation ligt. Het systeem van het openbaar vervoer is hier stukken beter als in Nederland. De prijs is hier goedkoop en het O.V. rijdt minimaal om de 5 minuten, op zo’n manier pakt iedereen het O.V. hier kan de Nederlandse politiek nog wat van leren.
Na kennismaking (blijkt dat wij de enige klanten zijn) zijn wij op de fiets gestapt en wij zijn de stad ingereden. Maar goed dat wij een gids hadden anders waren wij binnen 10 minuten al hopeloos verdwaald, die stad zit vol met kleine straatjes en grote boulevards, waar je als fietser je doorheen moet wringen. Je mag hier als fietser op de stoep karren. Gelukkig ging alles goed.
Wij hebben 3 uur op de fiets gezeten en bijna alle bezienswaardigheden van deze stad gezien met tekst en uitleg. Het was bewolkt weer dus aangenaam om in een stad te fietsen, het verkeer hier is net zo chaotisch als in Parijs. We proberen deze tocht met foto’s weer te geven van wat wij zo allemaal gezien hebben.
Casa Batlló

Sagrada Familia

Parc de la Ciutadella
Aan het einde van de middag zijn wij weer naar boord gegaan om uit te rusten en om onze billen een beetje rust te geven, want meer als 3 uur op de fiets in een (vreemde) wereldstad is voor een zeiler geen dagelijkse kost. ‘s Avonds hebben wij de wedstrijd Nederland Argentinië gezien in de kroeg op de hoek van de haven. Wij waren de enige Nederlanders hier, er was geen TV maar een beamer, alsof je zelf op het veld stond.

De volgende dag is onze nieuwe regelaar van de zonnecel binnengekomen, deze hadden wij in Ayamonte gekocht, maar werkte niet goed en de leverancier heeft een nieuwe toegestuurd. Verder een dagje klussen en klungelen en het plaatsje Badalona uitgebreid bekeken en informatie over Barcelona e.o. bij het VVV opgehaald.
In de haven verontschuldigde de mensen zich dat Argentinië had gewonnen, dat was wat overdreven vonden wij.

Vrijdag zijn wij weer Barcelona ingegaan om o.a. het Parc Güell te bezoeken, dat was op zich wel geinig want je moest 7 roltrappen op voordat je bij het park was, maar in het park kijk je over de hele stad heen. Het was er gigantisch druk, als je één van de rariteiten van Gaudi wilde fotograferen is het een unicum om een foto zonder toeristen te maken. Bij de hoofdattractie werden per uur niet meer dan 100 entreekaarten verkocht, zodat wij circa 3 uur moesten wachten voordat wij het beroemde dakterras op konden, dat vonden wij een beetje veel en hebben dat niet gedaan, van bovenaf kan je het ook heel leuk fotograferen.
Woonhuis van Gaudi
Na een hapje te hebben gegeten zijn wij lopend naar Casa Milá ,“La Pedrera” gegaan. Helaas zat de buitengevel, vanwege restauratiewerkzaamheden, ingepakt. Het dak was een belevenis op zich en de binnenkant van het gebouw was ook interessant.

Binnenplaats
Dak
Daarna hebben wij de metro weer opgezocht en zijn richting boot gegaan, om nu de voeten rust te geven en om een heerlijk voetbad te nemen.

Palau de la Musica
Wij hebben nog veel noten op ons zang, daarom zijn wij zaterdag weer de stad ingegaan om ‘Palau de la Musica Catalana’ te bekijken, maar helaas konden wij er niet binnen en zijn wij naar het ‘Palau Güell’ gelopen en daar hebben wij het museum bekeken.

Palau Güell 
Het gebouw is ontworpen door Gaudi en dat kan je zowel binnen als buiten niet ontgaan. De twintig schoorstenen van het gebouw, bekleed met alles soorten mozaïek is wereldberoemd.
Daarna zijn wij naar de Kathedraal van Barcelona gelopen, een immense kerk waar iedereen in en uit loopt.
Na afloop hebben wij pintxos gegeten bij Bilbao Berria op de Carrer de la Reine Argenteria (http://www.bilbaoberria.com/).

Na het pintxos eten zijn wij de wijk Sants Montjuïc ingelopen om naar de ‘Font Màgica’ te lopen, deze fontein geeft alleen na 21.00 uur in het weekend, licht en watershow met muziek waar duizenden mensen op af komen, het spektakel is ook enorm.


Erna weer in een volle metro terug naar boord, waar wij nog net de tweede helft van Brazilië-Nederland konden zien. Zondag houden wij klusjesdag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten