dinsdag 2 september 2014

Alghero – Stintino – Castelsardo

Wij zijn nog wat blijven plakken in Alghero voor wat boodschappen, rondhangen en eerste pizza eten enz. Na vertrek hebben wij eerst even brandstof gebunkerd. Oeps, de prijs viel even tegen, ze hanteren hier Nederlandse prijzen. Daarna richting Cabo del Bollo en daar hebben we met een kreet van Fred Flintstone het anker erin gegooid Yabbadabbadoo!!  Er lagen al verschillende boten voor anker en we geloven niet dat daar één tussen zit met een 'lokaal' stenen anker.
Afstand 7 mijl

In de vroege morgen, op een onmenselijke  tijd (8 uur), ankerop en verder gevaren. Het was erg warm en bijna geen wind. In de middag naderden wij de 'Passage di Fornelli'. Dat is sensatie alom, niets dan puntige rotsen en diepgang van 4 meter en aan het eind van de passage extreem helder blauw water.
Zonder moderne apparatuur zou dit een zeer lastig klusje zijn, dus Gerrit achter de pc en Sophia achter het roer. Gelukkig zonder iets te beschadigen zijn wij door de passage heen gekomen. Ondertussen nog even snel wat foto's genomen, maar deze kwamen niet zo goed uit de verf.
Wij zijn toen naar Stintino gevaren waar wij in de haven voor anker wilden, maar toen wij daar aankwamen, stond er een groot bord aan de wal dat daar niet meer geankerd mag worden. Wij zijn toen buiten de haven bij een eilandje voor anker gegaan waar veel snorkelaars bezig waren.
Afstand was 38 mijl

De volgende dag zijn wij 's morgens met de rubberboot naar de wal gegaan om het plaatsje te bekijken en om brood te halen. Wij dachten dat het brood erg duur was, want er stond € 3,50 op het bordje, maar toen wij bestelden, werd het afgewogen en was dat de kilo prijs, dus kwam het schappelijk uit. Eenmaal terug aan boord had Sophia een 'open' internetverbinding gevonden en daarmee hebben wij gelijk de weerberichten binnengehaald. Wat bleek de volgende dag zou de 'mistral' gaan waaien. Ons plan was om te gaan snorkelen bij het eiland, maar dat ging niet door want wij zijn als een speer naar Castelsardo gevaren om daar beschutting te vinden. Gelukkig hebben wij nog een stukje kunnen zeilen en de aanloop van het plaatsje is ontzettend leuk.
Bij aankomst hebben wij gelijk de walstroom aangesloten en jawel na enkele minuten de hele haven zonder stroom (wij voelden ons gelijk schuldig)!
Na een uurtje was dat weer hersteld, maar de wifi die wij van het havenkantoor hadden gekregen was blijkbaar ook uitgevallen en dus het hele weekend geen wifi.
De afstand was 23 mijl

Zondags hebben wij gelijk 's morgens vroeg de was gedraaid en opgehangen en het was rond het middag uur alweer droog. De havenmeester kwam naar ons toe om te zeggen dat de wind ging aantrekken en dat het niet verstandig zou zijn om daar te blijven liggen, hij had nog een mooi plaatsje voor ons wat veel meer beschutting gaf. Nou dat hebben wij geweten, want in de nacht barstte de bui los. Doordat de spanbanden van de bimini afbraken, moesten wij halsoverkop de kooi uit om dat ding te redden. Gelukkig ging het allemaal goed. Daarna kwam er van slapen niet veel meer, want met 30 knopen wind en klaar wakker kom je echt niet meer in slaap. Na een paar uurtjes te hebben liggen steigeren werd het tegen de middag 'iets' rustiger. Wij hebben hier het geluk dat wij met de kop bijna in de supermarkt liggen, lekker handig voor de boo't'schappen!
Dinsdagochtend hebben wij de bus genomen naar het stadje zelf, voor de sympathieke prijs van € 1,- per persoon werden wij tot bovenaan het stadje gebracht. Horizontaal was de afstand niet zo groot maar verticaal leek de bus wel een berggeit.
Bovenaan hadden wij een fantastisch uitzicht op de omgeving. Nadat wij het oude vestingstadje hebben bekeken zijn wij lopend terug naar beneden gegaan.

Een leuke wandeling door het oude gedeelte met al zijn smalle piepkleine straatjes totdat wij weer op de boulevard kwamen en terug konden lopen naar de haven. In de haven heeft Gerrit nog even een nieuwe vismolen gekocht, want de vorige was versleten (dit al de derde vismolen tijdens de reis en vis, ho maar).
Morgen denken wij te vertrekken richting Lavezzi (deze eilandengroep behoren bij Corsica).
Het idee daarna is om naar Isola La Maddalena te gaan aan de Costa Smeralda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten