maandag 15 september 2014

Rondhangen in Noordoost Sardinië

Maandag zijn wij vertrokken naar Porto Pozzo, maar eerst een rondje gevaren om Isola Stefano, helaas stond er geen wind en dan moet hier alles op het motortje. Na een oproep op VHF kanaal 16 was de Puff ook van zinnens om daarheen te komen. Wij lagen daar als eerste voor anker. Na een dik uur kwam de Puff ook. We hadden elkaar al geen maand meer gezien en wij hadden dus genoeg gespreksstof bij de borrel.
Dagafstand 11 mijl

De volgende dag zijn wij met de dinghy naar de kant geprutteld om het dorpje te verkennen. Bij de plaatselijke VVV werden wij overladen met folders, het vrouwtje was erg blij dat er een klant was voor folders van de omgeving. Na een beetje te hebben rondgehangen zijn wij terug naar boord gegaan. Na de lunch zijn wij met de dinghy eens gaan kijken naar al die kleine strandjes daar. Bij het eerste hadden wij gelijk contact met een paard, maar die werd zo opdringerig dat wij via het water terug naar de dinghy gelopen zijn. Daarna zijn wij verder gegaan met de rondrit door de cala zijn wij terug naar boord gegaan. 's Avonds hebben wij aan boord van de Puff gegeten. Na een heerlijke maaltijd en een goede nachtrust hebben wij weer afscheid genomen van Yvonne en Dico (van SY Puff). Zij gingen naar La Maddalena om daar een permit te kopen om een week in de archipel voor anker of op een mooring te mogen liggen.
Omdat er voor de komende dagen weer verslechtering voorspeld werd, hebben wij besloten om verder naar het zuiden te trekken. Wij zijn toen aangeland in Cannigione, een klein plaatsje met dito jachthaventje maar met een forse prijs. Omdat het weer verslechterde en wij af en toe een onweersklap hoorde hebben wij dit toch maar geaccepteerd.
Afstand was 15 mijl

De volgende ochtend woei het knap stevig maar de wind kwam uit het noorden, zodat wij toch maar vertrokken zijn richting Olbia. Bij Capo Ferro en Isola Delle Bisce op precies het nauwste gedeelte van de doorgang kwamen de Rolex club racers ons kruisend tegemoet. Wij hebben ons, tussen een wolk van overmaatse schepen, door gefriemeld. Deze gasten hadden een bloedgang en als ze overstag gingen dan kraakte al die boten in hun voegen. Nu begrijpen wij dat zulk soort schepen in één of twee jaar afgeschreven zijn. Maar door het hele spektakel hebben wij geen kans gezien om foto's te nemen. We hadden eerst het plan om in Cala di Volpe voor anker te gaan, maar doordat wij zulke goede wind hadden zijn wij doorgevaren naar Olbia.

Afgelegd 26 mijl

In het uiterste hoekje van de stadskade was nog een plekje voor ons vrij, tot groot ongenoegen van een stel hengelaars. Maar hier lagen wij tenminste voor nop. 's Nachts is het daar erg onrustig van komend en gaand verkeer en hangjongeren. Wij verwachten hier Freek en Tineke te zien en hebben besloten om met hun een paar dagen op te trekken en daarom zijn wij verkast naar de jachthaven. Dit is een hele mooi rustige jachthaven en toch bijna in de stad. Omdat wij 4 dagen boekten kregen wij zomaar een leuke korting (we betaalden voor een maatje kleiner).

We hebben zaterdagmiddag (13 sept.) Tineke en Freek van het vliegveld afgehaald en hun naar het hotel begeleid. Wij zijn toen terug gelopen naar boord met de belofte als ze naar boord kwamen om een hapje te eten, zou er een Utrechts 'vlaggetje' (van 2x3 meter) in de mast hangen. Ze konden inderdaad het schip vinden, met die circustent.  Omdat zij het goede antwoord op de prijs hadden, hebben wij die hier ter plekke overhandigd.

De dag erna zijn wij een stukje in de baai gaan varen en wij zijn toen voor anker gegaan bij Isola Porri, daar hebben wij met z'n allen heerlijk gesnorkeld en gezwommen. Wat voor ons de gewoonste zaak van de wereld was geworden, maar voor de visite een verrassing was, wat er allemaal om en onder de boot zwom. Aan het eind van de middag zijn wij weer terug gevaren naar de jachthaven en hebben 's avonds een Pizza in de stad gegeten.
Afstand 10 mijl

Op de maandag zijn wij met Tineke en Freek naar de andere kant van de baai gevaren naar Punta di Tronfino en wij zijn daar voor anker gegaan. Maar met een pittige van 4 Bft. wind wilden alleen de dames zwemmen. Daarna zijn wij weer terug naar de haven gevaren, waar wij ons eigen prakkie samengesteld hebben, bestaande uit meloen/ham als voorgerecht en kipsaté (uiteraard gebakken op de planche) met salade als hoofdgerecht. Daarna hebben wij afscheid genomen van Tineke en Freek met de bedoeling om elkaar over 2 dagen weer te zien.
Afstand 9 mijl


1 opmerking: