zondag 7 september 2014

Castelsardo - La Maddalena

Op woensdag zijn wij vertrokken, maar er stond geen wind en het was rustig weer en warm. Na een uurtje of twee op de motor te hebben gevaren zagen wij overal onrustige meeuwen om ons heen, dat is voor ons altijd het signaal dat er iets aan de hand is.

En jawel wij dachten dolfijnen te zien, maar deze keer waren het tonijnen, ze bleven wel op een afstand. Tot onze stomme verbazing zagen wij dat ze niet alleen op de vissen joegen maar ook op de meeuwen, zoiets hadden wij nog niet mee gemaakt. Zo snel het spektakel begon hield het ook weer op.
Daarna kwam er een licht briesje die ons naar Cabo Testa (La Colba) bracht. Daar zijn wij voor anker gegaan.
De afstand 28,5 mijl

Na een rustige nacht achter het anker zijn wij de volgende dag naar Lavezzi gevaren, die eilandengroep valt onder Corsica.
En natuurlijk de Franse groetvlag hijsen.

Toen wij daar aankwamen lag het mudvol met  allerlei soorten schepen, wij konden nog een klein gaatje vinden in het midden van de baai.

Het is een mooie baai met zeer veel enorme stenen verspreid over de hele baai. Het is daar een komen en gaan van speedboten die rakelings langs je heen varen zodat zwemmen 10 meter buiten de boot linke soep is. Een speedboot heeft hier minimaal 2x 300 PK, dus over de golfslag zullen wij het maar niet hebben.

In de avond keerde de rust terug maar toen wakkerde de wind aan, wij hebben dus niet zo rustig geslapen tussen al die rotsen.
Afstand 12 mijl

Na het ontbijt zijn wij ankerop gegaan om naar de La Maddalena Archipel te varen. Met een lekker windje zijn wij naar Cala Gavetta gegaan.
Het is hier een komen en gaan van ferries en de omgeving is erg mooi.
En nu weer de Italiaanse groetvlag.

Je moet hier dik betalen ook als je voor anker ligt in één van de cala's, want alles is hier uitgeroepen tot natuurgebied. Dat komt door de Posidonia Oceanica, oftewel zeegras. Dit spul waarvan complete prairies bestaan is hier nog heiliger verklaard dan het gras van Wimbledon, maar enfin we leren ermee leven.
Afstand was wederom 12 mijl

Wij hebben zondag met een open bus een rondtoer over het eiland gemaakt. Dat was zeker de moeite waard, want we hebben de mooiste plekjes tot nu toe in de Middellandse Zee gezien. Maar Isola Maddalena is niet zo groot want na een dik uur ben je weer terug van waar je begonnen was. Dit leverde hele leuke plaatjes op. We hebben het idee om morgen in de buurt van Palau (Corsica) de kust op te zoeken en daar voor anker te gaan. We moeten wel oppassen want voor dinsdag en woensdag geven ze harde zuidelijke wind af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten