woensdag 24 september 2014

Oostkust Sardinië van Olbia naar Cagliari

Vanuit Olbia zijn wij naar La Caletta gevaren, alles pal tegen. Wij zijn tussen een stel eilanden door gevaren, tegen 18.00 uur kwamen wij aan in Caletta.
Afstand was 29 mijl

De volgende dag zijn wij met Tineke en Freek naar Posada gereden met de auto die zij gehuurd hebben. Met een enorm stijl pad naar boven zijn wij eindelijk bij het kasteel aangekomen, zo erg dat je op moest passen om niet op je tong te trappen.





De dames hebben nog de steile trap naar de top van de toren genomen, de heren bleven beneden omdat het ging waaien en (jaja) regenen. Na een geslaagde terugtocht zijn wij in een restaurantje wezen eten in La Caletta en daarna hebben wij van Tineke en Freek afscheid genomen omdat zij noordwaarts gaan en wij zuidwaarts.
Wij hebben op donderdag de was gedaan en hebben toen tevens een nieuwe kabel getrokken van de wifi omdat wij met de oude steeds problemen hadden. De kabel is door Freek en Tineke meegenomen en deze functioneert nu prima, maar het trekken daarvan is even een ander verhaaltje. Na enig geknutsel lag aan het eind van de middag de nieuwe kabel erin, Wij denken dat de oude kabel enkele beschadigingen had en daarom af en toe geen goed contact geeft.

Wij zijn op zaterdag 20 september vertrokken naar Arbatax, waar wij vlak voor het donker aankwamen, alles was weer pal tegen en tegen de kust lagen dikke mistbanken. Gelukkig zijn wij vlak voor het donker aangekomen.
De afstand was 48 mijl


Op zondag hebben wij het plaatsje bekeken en de rode rosten beklommen (die hier bekend staan) maar het was ook een tegenvallertje want de weg liep dood door grote cactusplanten. Wij zijn daarna terug gegaan naar de boot omdat er de vorige nacht een klein regenbuitje was gevallen van 50% sahara zand en 50% regen, dat moest er eerst even afgeschrobd worden.
Op het eiland hebben ze een ontzettend scherpe bewaking over het afvalscheidingssysteem. Heb niet het lef om bijvoorbeeld karton bij plastiek te gooien, er staat continue een mannetje over je schouders mee te kijken of je het wel goed doet! Dit is trouwens niet de eerste haven in Sardinië waar wij dit mee maken.

's Maandags zijn wij nadat de boodschappen binnen waren, naar Porto Corallo gevaren, de hele reis totaal geen wind, erg warm en benauwd weer. Hier liggen wij in een moderne nette haven waar totaal niets is! Supermarkt (bij camping) is al gesloten, Wifi afgekoppeld, de bus rijdt sinds een week niet meer naar het plaatsje 7 km verderop, de prijs was pittig, maar wij hebben gegrild op de elektriciteitskast dat is heerlijk op werkhoogte (paalgrillen vlgs LDV).

De afstand was 29 mijl

De volgende morgen wisten wij niet hoe snel wij weg moesten komen, van zo'n verlaten haven, richting Cagliari. Onderweg kwamen nog een paar leuke haventjes tegen, welke na het hoogseizoen ook achter het behang geplakt worden. Cagliari is daarom een verademing want in zo'n grote stad is alles verkrijgbaar. Wij zijn motorzeilend in Cagliari aangekomen, met een knetterend onweersbui die vlak langs ons heen trok.

Bij het proberen om een blikseminslag te fotograferen, bleek op één van de foto's een beginnende windhoos te staan. Toen wij aankwamen in Cagliari werden wij aan alle kanten geholpen met het afmeren.
Hoelang wij hier blijven hangen weten wij nog niet, want wij gaan ons voorbereiden op de laatste etappe naar Sicilië.
Afstand 45 mijl

2 opmerkingen:

  1. Hallo levensgenieters. We volgen jullie natuurlijk op de voet. Handig hoor dat paalgrillen. Ze moeten overal van die elektra kasten plaatsen op werkhoogte. Onze boot is inmiddels winterklaar. Dat hebben we gedaan bij temperaturen van over de 30°C.
    Groet, LDV

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Gerrit en Sophie, hebben even bij gelezen vanaf augustus. Mooie trip weer met mooie ankerplaatsten en haventjes en veel te zien aan de wal. Hier wordt het nu herfst onze boot gaat de 20ste op de wal. Hebben een mooie lange zomer gehad op het water.Zijn net weer thuis, waren bijna 5 maanden op de boot. Tot later als jullie op Sicillië zijn.

    BeantwoordenVerwijderen