woensdag 8 juli 2015

De prijsvraag en meer

Prijsvraag

Hierbij zie je een foto en de vraag voor de prijsvraag is in welke stad hebben wij dit jaar deze foto gemaakt.

De oplossing kan als reactie op het blog of per mail of sms worden ingezonden. Het inzendtermijn is 2 weken vanaf het plaatsen van dit blog. De eerste inzender met het juiste antwoord wordt als winnaar uitgeroepen. De uitreiking mag naar keuze in Nederland plaatsvinden of je mag hem persoonlijk aan boord komen ophalen, gemaakte reiskosten worden niet vergoed.
Tip: wij hebben op deze plaats meerdere dagen gelegen!

Keri - Killini

Ons plan was om naar Killini te gaan, maar halverwege hebben we besloten om naar Ormos Keri in de baai van zuid Zakinthos te gaan. In die baai zijn wij tonijnen en schildpadden tegen gekomen.

Bij Keri lig je fantastisch vooranker (wij zijn hier een paar dagen blijven liggen) bij het Natuurreservaat voor schildpadden en die zijn hier volop aanwezig, zelfs toen wij met het bootje naar de wal voeren wees een visser ons erop dat wij bijna over één heen voeren.
Strand Keri, op achtergrond de boten vooranker
Tijdens de wandeling door het dorp zagen wij een kleine zijarm van de baai, hierin zwommen diverse kleine schildpadjes, alsof het een crèche was.

De afstand was 30 mijl.

Op 7 juli zijn wij naar Killini gegaan, over deze tocht is niet zoveel te vertellen, windstil en het beetje wind dat er stond kwam van de verkeerde kant.
Baai zuidkant Zakinthos

In Killini zijn wij in de vissershaven afgemeerd en wij hebben hier een redelijke supermarkt/slager en bakker gevonden dus de voorraad is weer aangevuld. De haven zelf is niet veel soeps maar je ligt er prima met gratis liggeld en water van een goede kwaliteit. De elektriciteitskast heeft de crisis ook niet doorstaan, de enige die werkt staat 100 meter verderop. Voor ons niet zo erg want “Zwie” en de zonnecellen leveren uitstekend werk.
Het idee is om morgen terug te gaan naar Zakinthos, maar dan aan de noordkant, bij Ay Nikolaos.
De afstand was 27 mijl

Wij hebben bij diverse dealers van Fortess-ankers gevraagd om een onderdeel. Koekman in Nieuwegein kon als enige dit onderdeel leveren, wij hebben aan Johan gevraagd het op te halen en naar ons te verzenden. De jachthaven in Patras is bereid om het voor ons in ontvangst te nemen, dus nu zijn wij hier een beetje tijd aan het rekken en zijn benieuwd hoelang de zending gaat duren (het is maandag 6 juli op de post gegaan).



2 opmerkingen:

  1. Crotone natuurlijk! We komen hem halen ! 😜 Gr SEAFARI

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannenddddddddddd.
    Wie is eerste inzender die naar deze eilandhoppers heeft gereageerd? Gr 10&F

    BeantwoordenVerwijderen