zondag 12 juli 2015

Killini – Ay Nikolaos – Killini en . . .

Op donderdag 9 juli zijn wij naar Ay Nikolaos (op Zákynthos) gevaren, bij de uitvaart van Killini haven staat een grappig kapelletje.
Naast dit kapelletje ligt dezelfde Griekse marineboot afgemeerd die ons in Avlaki de haven heeft uitgeschopt. Wat zou de marine meer geloven, de kerk of de regering?

De tocht begon met stralend weer maar geen wind alleen de laatste paar mijl voor de haven ging de wind aardig doorstaan en recht op de boeg, dus hier hadden wij niet veel aan.
Nadat wij gemeerd zijn hebben wij eventjes het plaatsje bezocht, daar ben je hier snel klaar mee want het is niet zo groot. Overal wordt je aangehouden door gasten die je een boottocht willen aansmeren naar de ‘Bleu Cave en Wreckbay’. Gerrit kan het dan niet laten om hun dan te vertellen dat wij een veel mooiere boot hebben als die van hun.

Sophia heeft een blaasontsteking opgelopen, waarna zij na overleg met het thuisfront (Tineke) een kuur is begonnen die Gerrit van de huisarts heeft gekregen. Gelukkig hadden wij die meegenomen, een volgende keer moeten wij dus weer voor aanvulling zorgen. Het gaat nu goed, maar de kuur moet wel afgemaakt worden.
Afstand was 27 mijl.

Wij zijn vrijdags blijven liggen omdat de wind stevig aantrok. Bij een wandeling langs de kade, zie je dat de boten overal hun stroom vandaan halen, dit heet in ons jargon ‘Duitse landvasten’.

In de avond viel de wind weg, maar ‘s nachts om 3 uur kwam een enorme deining de haven in lopen, zo erg dat wij uit ons bed geslingerd zijn en aan gezien de discotheek vlakbij het schip zo’n enorme herrie produceerde zijn wij om 03.15 uur maar vertrokken samen met een ander Frans schip (SY Carrice 3) richting Killini waar wij ‘s morgens om 09.15 uur weer keurig gemeerd zijn op ons oude stekkie. Ineens is de windmeter ook weer gaan werken (waarschijnlijk door dat harde geslinger), niemand hoeft nu de mast in.

Op het ogenblik kunnen wij van zon en windenergie koken. Dit hadden wij tot nu toe nog niet meegemaakt.
De "buurtjes"
Helaas lukt het ons niet om de overtollige energie te verkopen.

De ferry’s in de haven draaien hier vlak langs ons bootje, gelukkig zit daar nog een stevige stenen dam tussen.
De terugtocht was raar maar waar 25 mijl




Oplossing prijsvraag

Wij hebben deze keer vele reacties gekregen, uiteraard allemaal de goede “Crotone”. Vorig jaar was het bedroevend weinig zodat wij er al aan hebben zitten denken om dit onderwerp te schrappen, maar gelukkig dit jaar gaf ons weer hoop. Alle oplossingen, op één na, zijn per mail binnen gekomen, de eerste goede reactie kregen wij op 08-07-2015 om 21.37 uur. De volgende keer gaan wij iets verzinnen wat je niet op ‘Google’ kan vinden.

1 opmerking:

  1. Johan de Graaf heeft gewonnen, zijn opgave kwam als eerste binnen. Freek Meijer kwam bij ons als tweede binnen om 22:35 uur, helaas Freek geen tweede prijs. De andere inzenders worden niet vermeld, maar kwamen allemaal veel later binnen.

    BeantwoordenVerwijderen