donderdag 22 augustus 2013

Accu’s en alles wat vliegt

Van Puerto Santa Maria hebben wij zowaar kunnen zeilen, al was het maar met een licht windje, maar geen nood we hebben tijd genoeg.
Morgens was het in de baai van Cadiz in de lucht al een drukte van belang van Amerikaanse en Spaanse helikopters. Rota is met Rammstein (Duitsland) de grootste militaire luchthaven voor de Amerikanen en dat is te merken ook, de ene Globemaster na de andere komt hier landen of starten.

Maar wij hebben hier meerdere luchtreizigers namelijk Libelle’s deze hebben de meest leuke kleuren, waarvan wij een paar foto’s bij doen.



Deze beestjes landen uitgeput aan dek en zodra wij dicht bij de wal zijn vertrekken ze weer.

Maar na een leuk tochtje zijn wij voor anker gegaan bij Chipiona in de monding van de Rio Guadalquivir.

De afstand was 21 mijl

‘s Nachts begon het hevig te waaien uit het westen en dan lig je hier totaal niet beschut. We hebben enkele uren liggen steigeren als een paard, maar in het begin van de ochtend werd alles weer vredig en rustig. ’s Morgens zijn weer anker op gegaan en zijn wij richting Magazón gevaren. Deze tocht was saai en eentonig, alles moest op de motor.

In het havenkantoor van Mazagón ontmoeten wij de meest chagrijnige receptioniste van tot nu toe onze hele tocht. Na enig gesnauw kregen wij een plek in de haven toegewezen.
De afstand was 31 mijl

De volgende ochtend heeft Sophia een flinke was in de machine gestopt. Bij het weer ophalen van de was, kwam de monteur de accu’s bezorgen en heeft deze met Gerrit in de boot gemonteerd. Na enig zaag- en sleutelwerk was dat in 2 uurtjes gebeurd. Hij heeft de oude accu’s weer terug genomen en alles werkt nu weer naar behoren.
We hebben nu vislijn aangeschaft van 140 kg trekkracht, hopelijk houden wij nu deze beestjes in toom, maar wij beginnen onze bedenkingen te krijgen als je zo'n beest aan de lijn hebt of de achterpreekstoel het wel houdt. Maar eerst wat vangen dan vernemen jullie de rest! Het zijn namelijk geen makrelen wat je hier vangt.

Morgen gaan wij naar Rota, als het goed is staat er dan een pakketje voor ons, als het er niet is gaan wij daar voor het strand voor anker en de dag erop naar Barbate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten