dinsdag 13 mei 2014

Feestdagen en diep shit!

Na een dagje buffelen, hebben wij hier de was laten ophalen door de wasserij omdat je de was hier niet zelf kan doen. Toen zondagsmorgens de schone was werd afgeleverd bleek de prijs 2x zo hoog en de BTW kwam er ook nog bij, dus eigenlijk een dure was. Maar een ervaring rijker, de volgende keer pakken wij onze (was)tobbe en doen het zelf. Wij hebben onderweg een grote zwarte flexibele ton (tobbe) aangeschaft, daar kan circa 40 liter water in en het is nog samen vouwbaar ook, wij hebben al een Duits schip gezien waarin ze de kinderen in bad deden (dus voor alle toepassingen geschikt).
Na alle werkzaamheden zijn wij weer op ons oude stekkie voor anker gegaan met de bedoeling om de volgende morgen naar Cala Bassa te varen. ‘s avonds wilden wij nog even een happie aan de wal doen, de dinghy te water, de motor eraan en klaar voor vertrek, even snel naar de WC gaan. . .  Maar bij het doorpompen van het toilet zat er in eens geen beweging meer in de pomp, even de pomp demonteren en nakijken en weer monteren en klaar dachten wij!! Maar helaas na deze behandeling nog steeds niets. Snel de pomp weer uitelkaar (we hadden haast, want we hadden lekkere trek) aan de pomp lag het niet, toen zijn wij de slangen die naar buitenboord gaan controleren. Nou dat was een feest alles zat potdicht met kalksteen en geen beweging in te krijgen. Snel een ontstoppingsveer (jawel wij sjouwen een bijna complete werkplaats mee) in gestopt, maar die kwam er met geen mogelijkheid doorheen, intussen viel ons etentje buiten de boot en is er na een snelle hap naar bed gegaan, met de gedachte mañana. Ondertussen is er geen gebruik van toilet meer mogelijk, dus moeten wij braaf op de emmer.
De volgende dag bleek dat de afvoerleidingen met geen mogelijkheid af te koppelen zijn en ons gereedschap is niet voldoende om ze los te krijgen. Wij willen het graag gerepareerd hebben voordat wij verder gaan, dus toen weer terug naar de haven en op zoek naar bedrijf die dit kan fixen. Wij hebben iemand gevonden die ons heeft toegezegd om op 13 mei langs te komen om te bekijken hoe hij het kan fixen, dus afwachten (mañana).

13, 14 en 15 mei, dat zijn de feestdagen hier aan boord.

Er zijn al diverse felicitaties binnen gekomen.


2 opmerkingen:

 1. Hallo Sophia en Gerrit,
  hiep hiep hoera!
  Gerrit, van harte gefeliceerd met je verjaardag! Groetjes en felicitaties uit Utereg!

  Carla

  P.S. Doet alles het weer aan boord?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de vele sms'jes (meestal in 3-voud), ook mailtjes hebben we ontvangen na dan natuurlijk de reactie op het blog, we vonden dit alles zeer overweldigend.

  BeantwoordenVerwijderen