donderdag 15 mei 2014

Vrienden helpen je uit de shit

Op 13 mei geen mannetjes gezien die het zou fixen, maar wel Mieke en Karel die plotseling langs kwamen om ons te feliciteren (met een fles wijn, lekkere olijfolie en aparte servetjes) zij hadden over de telefoon al ons probleem vernomen en boden gelijk aan om te helpen en kwamen met allerlei oplossingen, ook zij hadden in het verleden zo’n zelfde geintje gehad. We gaan niet in geuren en kleuren de details bespreken, maar de lucht was bij de ingang van de haven te ruiken (volgens Karel). Met een hoop getob en gesleutel waren wij op 13 mei niet veel verder, maar wij hebben met z’n vieren de verjaardag van Sophia op de wal gevierd bij Rita Cantina met bitterballen en ‘blauwe hap’.


De volgende morgen stond Karel net na het ontbijt bij ons aan boord en na een hoop gesloop, gevloek en geëtter is het door de mannen tegen de avond toch gelukt om de WC weer perfect werkende te krijgen. De oude slang was totaal dicht gekalkt en was net zo buigzaam als een stalen pijp. Een watersportzaak had gelukkig de goede leiding op voorraad en kon het inbouwen weer beginnen. Laat in de middag was alles weer gemonteerd en werkte alles weer perfect.
Toen kon het grote opruimen beginnen, waarmee wij tot in de avond bezig waren.

De playboys

We hadden ons 2-jarig huwelijksfeest een beetje anders voorgesteld, maar ja ‘shit happens’ en wij zijn nu praatje poep meer dan beu.
Je kan je niet voorstellen hoe fijn het is om weer ‘gewoon’ van je eigen toilet gebruik te kunnen maken en wij vinden de hulp een heel mooi cadeau van Mieke en Karel, wij waren er met zijn tweeën niet uitgekomen.


2 opmerkingen:

 1. Hi Gerrit en Sofie,
  Tja, bekend probleem die kalk (urine steen) in de slangen. Vooral als er veel kalk in het zeewater zit en hogere temperaturen helpen ook. Wij gebruiken nu aan het einde van iedere spoeling azijn en flink doorspoelen. Maar ik ben bang dat het slechts uitstel geeft en dat we straks toch ook de slangen weer los moeten maken.
  Goed dat het verholpen is. Over twee jaar maar weer in de buurt van Mieke en Karel liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi luitjes, wat een feest.
  Gelukkig werkt het allemaal weer.
  Ik heb weer post van jullie vrienden uit Den Haag gemaild.

  BeantwoordenVerwijderen