dinsdag 20 mei 2014

Rondscharrelen op Ibiza

Nadat de wc 14 mei helemaal schoongemaakt was, zijn wij 15 mei begonnen met de bilge uit te soppen. Na flink gebuffel waren wij halverwege de middag klaar en zijn toen in de baai voor anker gegaan. ’s Avonds zijn wij met Karel en Mieke op de wal een hapje gaan eten om ditmaal de verjaardag van Gerrit te vieren.
17 mei zijn wij met de bus naar Ibiza-stad gegaan en hebben de haven en hebben Dalt Villa (de oude stad) bezocht met zijn mooie poort ‘Portal de ses Taules’.De haven is Unesco werelderfgoed en de oude stad is schilderachtig, staat op de rand van een klif met middeleeuwse stadswallen en een netwerk van smalle straatjes, die zich heuvelopwaarts kronkelen naar de 14-eeuwse kathedraal en het kasteel.

Voor zonsondergang liefhebbers, hier is er weer één
Na een hapje gegeten te hebben in de stad zijn wij weer terug naar boord gegaan.
‘s Avonds werden wij nog getrakteerd op een mooie zonsondergang.

’s Zondags hadden wij het plan om naar Cala Salada te gaan, maar vroeg in de morgen begon het te regenen tot in de middag toe, wij zijn toen maar blijven liggen.
Maar ’s maandags stak er plotseling een hevige wind op die wel wat afgezwakt is maar nog steeds waait, dus wanneer wij hier vertrekken is nog onbekend, het weer is vrij instabiel en onzeker.
Van de ‘Sobat Kras’ die vandaag plotseling op de ankerplaats opdook, hoorden wij dat het van de week in Denia hevig gespookt heeft, waarbij nogal flinke schades zijn gevallen.

Wij denker er nu aan om, als het weer goed is, naar Puerto de San Miguel te varen, dat schijnt een goed beschutte Cala te zijn maar niet erg groot, hopelijk zit daar een restaurant of hotel dat Wi-Fi heeft.

1 opmerking: