donderdag 1 mei 2014

Pinatar – Alicante – Altea

Zondagmorgen hebben wij de koe weer bij de horens gevat en ons zelf naar buiten gejaagd.
Buitengaats stond er geen zucht wind, schepen ver van ons vandaan zeilden volop, maar na een uurtje stak er een pittig windje op, zo erg dat wij een uur daarna zeil moesten reven (zeil minderen), dit duurde tot aan de kaap van Santa Pola. Daarna konden alle lappen er weer bij en ging het met flinke vaart richting Alicante. Waar ze in de jachthaven voor ons een leuk plekkie hadden (het was de laatste vrije plek).
Alicante is een plaats waar alles aanwezig is, veel oude gebouwen, veel toerisme en veel te zien.
En tot onze grote verrassing de Volvo Ocean Race museum, helaas was deze dicht en ging pas op dinsdag weer open.

Maar de Pirates of The Caribean stond voor de deur, verder liggen er nog 2 VOR racers, maar wij hebben het idee dat die afgedankt zijn.

Daarna zijn wij naar het kasteel op de berg gegaan, om daar te komen moet je met een lift die midden in de berg begint, wij vonden de ingang erg verdekt opgesteld. Om bij de lift te komen moet je door een lange donkere tunnel. Maar als je eindelijk eenmaal boven bent heb je een enorm uitzicht over de stad en omgeving.

Gelukkig is het inmiddels weer beter met de rug van Gerrit en kan hij alles weer bezichtigen zonder krukken.









Afstand was 42,5 mijl

Dinsdag zijn weer op pad gegaan met de bedoeling naar Calpe te varen. De wind van deze dag was pal tegen en het was heiig, we hebben toch nog een foto kunnen maken van Benidorm, speciaal voor iedereen die hier herinneringen aan heeft (en eigenlijk speciaal voor Karla en Jan).

Onderweg besloten wij om niet naar Calpe te gaan maar naar Altea. Beide plaatsjes liggen niet zo gek ver van elkaar en in dezelfde baai. Hiervan hebben wij geen spijt gehad, want het is een gezellig haventje.


Wij gaan ons hier voorbereiden op onze tocht naar de Balearen, zoals hekanker in elkaar zetten en sjorren (het anker is een bouwpakket), ankertros aan dek sjorren en rubberboot op pompen en verder alles klaar maken en boodschappen doen
Je Kan wel zien dat ze hier erg op toeristen ingespeeld zijn, want zelfs het menu staat in het Nederlands alleen pannekoenen komt bij ons niet op het menu voor, wie kan ons via het blog vertellen wat ze hiermee bedoelen ;)
Wij kunnen op de radio Costa Blanca ontvangen in het Nederlands en wij publiceren het blog in cafe 't Haventje met WiFi adres Badmuts en inlogcode uitsmijter.
De afstand was 36,2 mijl

Vergissing van de maand.
Vandaag was de planning om de allerlaatste boodschappen te halen, daarna buiten de haven, bij het strand, voor anker te gaan en morgen in allervroegte naar Formentera te vertrekken, maar waar wij geen rekening mee hebben gehouden, het is 1 mei en dan zitten alle winkels hier potdicht. Alles verschuift nu één dag en wij doen verplicht mee met de 1 mei viering.
Onze volgende blogs zullen zeer ongeregeld gepubliceerd worden, omdat wij hierna slecht internet contact zullen krijgen.
Hiervandaan gaan wij dus op 3 mei naar Formentera en daarna gaan wij Ibiza verkennen.


Yes we going to Ibiza!!

3 opmerkingen:

  1. Jullie hebben de vaart erin! Goede tocht en we houden de site in de gaten. Gesopte kant boven! SEAFARI

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes, wat leuk: op naar Ibiza! Goede vaart!
    Leuk te weten dat ze in Cartagena kopietjes maken, ik kan nog altijd proberen daar te landen ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi dat de rug het weer doet! Het begint nu interessant te worden, ik ben benieuwd waar jullie nu zitten en volg de vaaruitgang met belangstelling!
    Bon vent!!!!
    Carla V

    BeantwoordenVerwijderen