donderdag 30 mei 2013

Niet zeilen maar dan op ontdekkingsreis

Wij hoorden hier in de jachthaven dat er een ontzettend leuk stadje genaamd Óbidos circa 30 km verderop was. We namen de bus wen gingen er heen. We hebben een kaartje bij het loket gekocht de chauffeur prikte er met zijn pen een gaatje in. Na een mooie tocht in heuvelachtig gebied, kwamen wij in Óbidos aan. Het bleek een ontzettend toeristisch gebeuren te zijn, maar wel erg leuk.


Het stadje is compleet ommuurd (uit de 12de eeuw) en die muur is erg hoog en je kan er over lopen, wat wij hebben gedaan, vanaf de ommuring hadden wij niet alleen een spectaculair zicht op de oude stad, maar ook op de omgeving. Hoewel die smalle paadjes van circa 1,5 mtr. breed op de muur zonder railing niet helemaal risicoloos is, in die tijd hebben ze waarschijnlijk nooit van arbeidsinspectie gehoord.

Ze hebben hier een speciaal drankje “Ginja” een kersenlikeur wat je aan geboden krijgt in een chocolade cupje, de bedoeling is eerst drinken daarna de cup op peuzelen. Dat smaakte best allemaal lekker. Maar wij als gierige Hollanders natuurlijk geen fles gekocht. Dat hebben we wel ’s avonds gedaan bij de supermarkt voor minder dan de halve prijs.

Bij de ingang van de poort stond een zwarte kraai waarvan wij de symboliek eigenlijk niet begrepen.

Na alles bekeken en besnuffeld te hebben wij op een parkbankje onze lunch genuttigd.

Daarna weer met de bus terug (de chauffeur deed er in onze ticket een scheur in, i.p.v. een ballpoint prik). Onderweg moest hij een keer steken omdat hij de bocht niet kon maken.

Wij zijn in het centrum van Peniche uitgestapt en hebben nog even de school van kantklossen bezocht wat hier een specialiteit is.


Er is zelfs een standbeeld van kantklossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten