woensdag 8 mei 2013

Nog steeds in Póvoa de Varzim

Het zit ons een beetje tegen als het om het weer gaat. 14 dagen geleden zijn wij aangekomen met het zweet op het voorhoofd en nu zitten wij met vesten aan en de kachel staat af en toe ook bij.

De temperatuur komt maar net boven de 20 graden en dat vinden wij koud, maar wij beleven hier leuke dingetjes wat het vermelden waard is, zoals toen wij boodschappen deden bij de supermarkt Pingo Doce. Want het is hier normaal dat je zonder tassen de winkel ingaat en daar zijn bij de ingang kluisjes voor. Grote boodschappenkarren zet je gewoon bij de ingang.

Dus Sophia propte de rugzak (met wieltjes) en tassen in een kluisje, dat ging al met enig geweld. Na het afrekenen ging ze de bagage weer ophalen, maar helaas de kluis wilde met geen mogelijkheid open gaan, eerst kwam er één personeelslid om te helpen maar na enkele ogenblikken bemoeide zich het halve personeel van de winkel ermee, wat hilarische taferelen gaf, maar uiteindelijk vloog het kluisje open en de inhoud vloog eruit. Snel de boodschappen inpakken en wegwezen.

 Zoals wij in ons vorige bericht hebben beschreven is de buiskap ter reparatie meegegeven, deze is nog steeds niet terug. Inmiddels zijn wij aan de mentaliteit van amanhã gewend geraakt en vinden wij het heel gewoon dat dit nog even kan duren, als dit in Nederland zou voorkomen dan waren er al diverse telefoontje en of mails aan gewaagt echter nu halen wij hiervoor de schouders op.

 Op het havenhoofd staat een sirene die met mist de halve stad wakker houdt, waarschijnlijk is de sensor van het apparaat kapot en nu jodelt hij te pas en te onpas, maar wij zijn er aan gewend en slapen er dwars doorheen.

Nog een leuk item hier aan de kerk hangt een levensgrote poster van stairways to heaven.

Het is misschien ernstig bedoeld maar de toeristen maken er ook allemaal foto’s van.

In Utrecht kennen wij Stairways to heaven als een kroeg (Henkie Westbroek).

Wat ons opvalt is dat bijna elke Portugees een hond heeft, hier op de haven lopen er zelfs 4, één ervan heeft maar drie poten, deze honden zijn aankomen lopen en worden door het havenpersoneel vertroeteld.

Vandaag zijn wij door de ‘feestcommissie’ uitgenodigd om morgenavond mee te gaan uit eten, dit gaan wij weer eens als vanouds missen want morgen (Hemelvaartsdag) gaan wij hier echt vertrekken naar Porto. De weersvoorspelling geeft aan dat de Norte weer gaat waaien en daar willen wij gebruik van maken (voor onze eerste zee trip van dit jaar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten