woensdag 1 mei 2013

Póvoa de Varzim en het schip zeeklaar maken

Na de eerste goede nachtrust zijn we begonnen met het schip weer vaarklaar te maken, er moest nog aardig wat gebeuren om alles op orde te krijgen. De spullen moesten allemaal weer een vaste plek krijgen. Doordat er een zandstorm over het schip geblazen had moest alles aan dek weer flink schoon gemaakt worden, terwijl de mannen van de haven, een paar dagen voor onze aankomst, de boot hadden schoongemaakt. Ook moesten de zeilen gecontroleerd worden, hierbij bleek dat er een paar losse steekjes zaten, die Sophia heeft gerepareerd.     


De buiskap en kuiptent laten wij hier repareren, omdat de prijzen hier heel interessant zijn (het uurloon is hier laag).


30 april hebben wij de boot versierd, wat nogal leuke reacties gaf, helaas hebben wij door de harde wind niet al onze vlaggen bijgetrokken.   

Wij zijn rond het middaguur naar het havenkantoor gegaan met een fles Oranjebitter onder de arm en glazen. Dit werd zeer gewaardeerd en toevallig was al het dienstdoende personeel aanwezig zodat wij met hun een toost op de nieuwe koning en koningin hebben uitgebracht. Daarna hebben wij ons zelf verwend met zelfgemaakte tompouces. 



Deze smaakte heerlijk, helaas hadden wij er geen oranje glazuur op maar roze.

Op 1 mei hebben wij de dag van de arbeid in ere gehouden om eindelijk eens een keertje door het plaatsje te wandelen en foto’s te nemen van de prachtige tegels, die staan hier overal, op de kademuur van de vissershaven maar ze worden ook gebruikt als straatnaambordjes.





Vandaag is het erg zonnig met 20 graden maar met een erge straffe wind, dat is voor ons niet aangenaam omdat de buiskap in reparatie is.

Brian de Engelsman die vorig jaar hier de festiviteiten organiseerde is ernstig ziek en is in Engeland.

Wij zijn door het havenpersoneel uitgenodigd voor een BBQ, daarna vertrekken wij naar Porto.
Beeldengroep van verkopende visvrouwen langs de promenade.

3 opmerkingen:

  1. Ook hier van de oranje tompoucen genoten.
    Hebben jullie nog TV beelden gezien van de kroning?
    Ik mis het kleine Utrecht vlaggetje op de foto.
    Groet 10&F

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Freek je hebt gelijk, onze andere utrechtse vlag is wat te groot voor deze wind die is van een zeer groot formaat, Kijk naar het stadhuis en je weet hoe groot hij is.




    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi jongens, weer lekker prutsen aan de boot! Als je naar Porto vertrekt, heb je wel de wind in de rug dus dat is een lekkere start. De afgelopen week was er wel veel wind volgens BBC weatherforecast. Rustig aan en de gesopte kant boven. Seafari

    BeantwoordenVerwijderen