zaterdag 11 mei 2013

Póvoa de Varzim - Porto

De avond voor vertrek viel op het hele steiger de 230 Volt uit. ’s Morgens bleek dat wij de boosdoener waren, want er zat een gigantische kortsluiting bij ons aan stuurboordzijde. Na enig gefrunnik zijn wij toch vertrokken in de regen. Eenmaal op zee stond daar een geweldige deining en geen wind. Gelukkig hadden wij alles goed zeevast gezet (wij waren het nog niet verleerd) ook de zeebenen waren nog prima intact. Na een tijdje stopte de regen en werd de bewolking dunner. Er kwam een licht noordelijk windje maar helaas konden wij daar geen gebruik van maken.

Tijdens de tocht gebeurde er niet veel en was onze eerste zeereis van dit seizoen een feit.

Eenmaal tussen de pieren voeren wij een stukje van de Douro rivier op naar de splinternieuwe jachthaven. Het ontvangst was overweldigend, het is een chique bedoeling hier maar de gebouwen zijn nog niet helemaal af. Maar in het havenkantoor wordt je ontzettend goed behandeld en over alles geïnformeerd. Wij kregen 2 stukjes zeep mee (misschien stonken wij wel veel)


en elke ochtend liggen er 4 broodjes in het gangboord,

zoiets maak je niet veel mee.


De afstand was 19 mijl (09-05-13).

 

De volgende dag kwamen er 2 elektriciens aan boord om de kortsluiting op te sporen, dat hadden ze na 2 ½ uur voor elkaar. Het bleek dat in een stopcontact 2 draden aan elkaar gesmolten waren.

In de middag zijn wij naar de supermarkt geweest, die misschien een ½ km van het schip verwijderd is, maar 100 meter hoger ligt. (Het leek wel de Eigernordwand!) Het is allemaal heel erg stijl en als je ziet hoe ze hier de auto’s parkeren, moet je over een goede handrem beschikken.

 
Deze foto is gemaakt vanaf de parkeerplaats van de supermarkt.


 

 

 

 

1 opmerking:

  1. Wij kunnen ons herinneren dat het niet de eerste keer is dat je de steiger hebt opgeblazen! SEAFARI

    BeantwoordenVerwijderen