dinsdag 21 augustus 2012

Gijón – Luarca –Ribadeo


Yes! Er is weer muziek in de tent.

Wij zijn de volgende dag na weer het eeuwige boodschappen doen vertrokken naar Luarca. Windstil en natuurlijk bloedje heet, op zee was er gelukkig wat afkoeling zodat het allemaal wel uit te houden was. Na een rustige tocht met uitzondering van het uitzetten en inhalen van de halfwinder was er weinig te melden, wederom geen makreel en geen dolfijnen. Rond 20.00 uur voeren wij Luarca binnen. Daar zijn maar 4 moorings beschikbaar en er lagen al 3 schepen (1 NL, 1 Fr, 1 GB). De hele grote catamaran van de Engelsen gaf geen enkel probleem, de Hollander lag correct en de Fransman (sorry Carla) maakte er een zooitje van, maar wij pikten de allerlaatste boei op waar de Fransman erg last van had, want die had niet begrepen dat je met de kont op de boei en met de kop naar de kade moest meren. Wij hadden al gegeten en af gewassen voordat hij eindelijk ook correct lag.
Binnenhaven (vissershaven) van Luarca
 
De afstand was 55,3 mijl

 

Na een onrustige nacht vanwege deining zijn we eerst het stadje ingegaan. Terug aan boord hebben we los gegooid en zijn wij richting Ribadeo gegaan.
De aanvaart van Ribadeo.
 
De wind was pal tegen maar heel zwak. Boven het land hingen regenbuien terwijl wij in de brandende zon voeren, halverwege de  middag zijn wij in de jachthaven van Ribadeo gemeerd. 


Gerrit met de pas gekochte autoradio, op de achtergrond de haven.
Wij zijn toen het stadje ingegaan, waar wij in één winkel een batterij voor het horloge van Gerrit  en een nieuwe (auto)radio voor de boot hebben gekocht.
Want deze was na een kortsluiting in Port Medoc ter ziele gegaan. Na aankomst aan boord is deze gelijk geïnstalleerd. Eindelijk hebben we nu weer muziek in de keet! Want we missen radio meer als televisie, daar hebben we maar pas enkele keren gebruik van gemaakt.
 
De afstand was 31,1 mijl

 Het inkopen doen vergt ons best wel veel tijd. De supermarkten hebben hier niet alles vacuüm klaar liggen. Als je vlees wilt hebben, heb je een slagerij in de supermarkt en voor vis dito en zelfs soms ook voor groente. Meestal moet je een nummertje trekken en dan op je beurt wachten, en dan komt het, ons Spaans gaat dan met handen en voeten, leg de slager maar eens uit dat je karbonade wil, maar meestal werkt het personeel zeer vriendelijk mee, ofschoon niemand hier één woord Engels spreekt. Wij zijn op zoek naar Crème Fraiche, kan iemand ons helpen hoe dat hier heet?

6 opmerkingen:

  1. Crema fresca..... Dat hebben jullie vast al geprobeerd.....maar het zijn net Fransen, als het accent maar een beetje anders is dan is het 'ikke niet begrijpen'

    Trouwens, hadden die Fransen ook een pikhaak?
    Bon Vent!
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee Carla, geen gaffe gezien en ze waren te beroert om hun bijboot op te blazen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat bedoel ik nou, fait Gaffe(hou ze in de gaten) die Fransen......
    Het blijven klojo's, uitzonderingen daargelaten
    Bon Vent.
    Jullie shoppen wat af, wat koop je dan steeds??? We zijn benieuwd......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat dacht je dan, vreten en zuipen natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb je al die 42 flessen wijn nu al op?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die zijn alleen voor feesten en partijen, dus waar blijf je? Anders vis je achter het net en dan moet je er 42 nieuwe mee sjouwen.

    BeantwoordenVerwijderen