zondag 12 augustus 2012

Port Medoc – San Sebastian

We hadden al weer snel de draad opgepakt, hoog water viel om 09.00 uur.
De Franse vlag wordt gewisseld voor
de Spaansevlag.

Een heerlijk weertje maar geen wind, ’s middags begon het uit het noordoosten te waaien, wat betekende dat de halfwinder erop kon en ons een snelheid gaf naar de goede richting, ’s avonds vlak voor het eten trok hij wel heel erg aan, zodat wij de grootste moeite hadden om hem heelhuids binnen te halen, daarna zijn wij op de genua verder gegaan, wat als eindresultaat gaf dat wij even hard liepen. Dit was de eerste nacht in ons zeilerbestaan dat wij `s nachts in korte broek wacht hebben gelopen. Toen het daglicht werd kwam de Spaanse kust in zicht, met zijn enorme bergen, het was goed warm, dus eerst dachten wij dat het mistbanken waren.



Eenmaal in de haven viel onze mond open van verbazing, ipv een klein vissers-dorp, waren wij terecht gekomen in een grote stad met een baai waar het krioelde van watersporters en zonaanbidders op het strand, Als je de baai binnenvaart moet je oppassen dat je niet over zwemmers en kanoërs vaart. Ze noemen het hier La Concha (de schelp).

Een witte haai.
Nadat wij de eerste mooring met een pickup hadden opgepakt, meldde gelijk de eigenaar dat hij aan zijn mooring wou liggen. Wij zijn toen maar voor anker gegaan tussen de moorings en daar liggen we prinsheerlijk. Ter afkoeling hebben wij een duik in het water genomen, dat is hier glashelder en de temperatuur is ook niet verkeerd.

Tot grote vreugde van Gerrit is top-less (of soms nog minder) dresscode.

San Sebastian.
San Sebastian











De afgelegde afstand is148,12 mijl.


2 opmerkingen: