maandag 6 augustus 2012

Port Medoc plus prijsvraag

Vandaag hebben wij de boot voorbereid op de reis naar Spanje.

Wij hebben allerlei klusjes gedaan, o.a. de giek definitief gerepareerd, hijsogen permanent in de rubberboot geplaatst, computers geüpdatet, want hier is waarschijnlijk voorlopig de laatste fatsoenlijke Wi-Fi verbinding. Met het plaatsen van een antenne op de radio hebben wij per ongeluk de strip van 220 Volt geraakt, na hevig geknetter is de radio ter ziele, volgende missie is naar een nieuwe autoradio te zoeken.

Wij hebben van de buurvrouw van Carla een enorme baal houtmot (voor de rookoven) gekregen, genoeg voor circa 10 jaar, de makrelen kunnen nu dus gerust bijten, maar ook die voorraad moest een plekje in de boot krijgen. Wij hebben een handvoorraad kortbij gehouden, de rest is ver weg gestuwd.

‘s Avonds hebben wij onze nieuwe attribuut de plancha in gebruik genomen om eend te bakken, dit is zeer goed bevallen. Echter de vetspetten vlogen flink in het rond, zodat er na de maaltijd behoorlijk geschrobd moest worden.

Morgenochtend pakken wij de draad weer op en willen wij om circa 09.30 uur vertrekken, met het tij mee van de Gironde naar San Sebastian.
Wij loven een prijs uit voor degene die de afstand raad of er het dichtst bijzit voor onze volgende trip van Port Medoc naar San Sebastian. De prijs bestaat uit een fles wijn uit de omgeving hier. De fles nemen wij mee naar Nederland,

Tip: de door ons geschatte afstand is circa 160 mijl.

5 opmerkingen:

  1. Ik denk 147 Miles, kom maar op met die fles. Groet 10&F

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verdomme, als het nu nog een kilo drop was....
    Bon Vent!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, wij denken 173 miles. Goede reis. Groet EenJ.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij denken 146 miles (beetje de binnenbocht nemen svp). Groeten Marian en Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Carla, voor jou maken we een uitzondering (drop voor jou!), dus als jij ook nog even een opgave doet.

    BeantwoordenVerwijderen