dinsdag 28 augustus 2012

Viveiro – Sedeira – Sada


Maandagochtend was het weer de hoogste tijd om te vertrekken, maar aangezien de avond ervoor zeer gezellig was met bootburen, het was lekker internationaal, 2 Hollanders, 1 Fransoos en 1 Chinees, de voertaal was Engels en we hebben erg veel lol gehad. Het opstarten ging niet helemaal vanzelf, we hadden een leuk windje met veel zon tot ’s middags 12.00 uur toen begon de wind stevig uit het westen te blazen, de golven werden steeds hoger en de deining kwam rechtstreeks uit de Atlantic, dus daar was niet mee geknoeid, op dat moment passeerden wij de meest noordelijke punt van Spanje.

Na flink tegen golven en wind ingehakt te hebben zijn wij uitgeweken naar Sedeira. Dat ligt in een kleine Ria maar erg goed beschut. Eenmaal voor anker werden wij verrast door flinke valwinden uit de bergen, maar niets aan de hand wij lagen als een dijk. ’s Avonds tijdens het eten hoorde Sophia getik op het dek en zei volgens mij regent het, 10 minuten daarna hoosde het! Dit was onze eerste flinke regenbui in Spanje. Dus niet aan de wal, maar vroeg te kooi.

De ankerplaats.





 
De afstand was 43,6 mijl
 

 Omdat het de volgende ochtend windstil was, hebben wij besloten om zo snel mogelijk te vertrekken maar hierbij werden wij nog getrakteerd door mist die uit de bergen naar het strand toe zakte en daar oploste.

 Dit was een mooi gezicht. Veel wind hebben wij deze dag niet meegemaakt, alles moest op de motor, eenmaal voorbij Cabo Prior kwamen wij 3 dolfijnen tegen maar voordat de camera’s aan dek waren waren zij alweer vertrokken. Wij zijn daarna de Ria de La Coruña ingedoken, met aan de ene kant La Coruña en aan de andere kant El Ferrol. Aangezien je hier vrij onrustig ligt zijn wij verder de Ria ingevaren naar Ria de Betanzos, wij zijn daar de haven ingedoken van Sada.


Jachthaven van Sada.

Vanaf nu gaan we de pilot gebruiken die Sophia van haar werk heeft gehad en gaat de vaarwijzer van Clemens de kast in. We beschouwen dat wij de hele golf van Biskaje gerond zijn en duiken nu de Noordwest Spaanse Ria’s en de Atlantic in.

De afstand was 39,4 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten