donderdag 2 augustus 2012

Saint Denis d’Oléron – Port Medoc

Dit is eindelijk de koers die wij willen
varen.
Wij zijn de volgende middag met een heerlijk zonnetje vertrokken naar Port Medoc, in eerste instantie was het de bedoeling om naar Royan te gaan, maar bij aankomst van de Gironde stond er zo veel stroom dat wij koers hebben gezet naar Port Medoc omdat Royan met laag water voor ons moeilijk toegankelijk was.


Onderweg hebben wij tofijnen gezien, ja beste lezers, de bemanning is het niet er niet overeen, één ervan denkt tonijnen gezien te hebben en de ander dolfijnen, dus wij houden het op tofijnen, zeker nooit van gehoord?!? Een visser was zijn netten aan het binnenhalen en het wemelde van de meeuwen, het water kolkte en  . . . . . .

Een lijpe GEEP!
Even later hadden wij zelf beet! Eindelijk dachten wij een vers makreeltje naar binnen te kunnen halen, maar helaas het was weer een geep, snel van het haakje gehaald en terug in zee gegooid.


’s Avonds om circa 22.30 uur zijn wij in Port Medoc aangekomen, en daar stond de bemanning van de Flodebolle ons op te wachten en gaf vanaf de wal de vaarinstructies, hoe te varen naar de Capitainerie, daar het al aardig donker begon te worden was de route ons niet helemaal duidelijk, dit is een nieuwe haven waar in de pilots nog geen goede omschrijving van is.
s ’Avonds hebben we nog even snel een borrel met de Flodebolle gedronken en ook toen kwamen ze weer met etenswaren, die als zij weer terug naar boord gaan over tijd zijn en wij zijn toen snel te kooi gegaan.

We hebben 68 mijl afgelegd.

De volgende morgen zijn we naar het havenkantoor gegaan en we hebben om een ligplaats van 4 dagen gevraagd, daarbij werden wij helemaal achter in de haven gestuurd. Niet erg, want zo valt de boot niet op.

Carla V. kwam ons daarna ophalen, om een paar daagjes bij haar (in de Medoc) te gaan logeren. Ook heeft zij de bemanning van de Flodebolle mee naar huis genomen en enkele zeer bekende chateaux  even laten zien. Na met z'n allen te hebben gegeten heeft Carla ze naar het vliegveld gebracht, wat vlakbij is.

Wij hebben daarna de avond nog gezellig met z’n drieën doorgebracht en een planning gemaakt voor de volgende dag.
Carla's kot!

Chnouff, de waterrat.





4 opmerkingen:

  1. Hoi , nu even een paar dagen aan land. Uitrusten voor de langere vaartocht. Volgens mij naar Arcachon? Post ontvangen? Groetjes 10&F

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De post is op 3 aug. ontvangen.
    wij zijn met de auto naar Arcachon gereden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stelletje luie honden! Maar ik moet wel in alle eerlijkheid zeggen, dat Sophie me weer met het computeren heeft geholpen en Gerrit heeft zich uitgeleefd met de kettingzaag voor het haardhout! En natuurlijk super gezellig de wereld besproken onder het genot van een glaasjen(of meer)!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja, foto's ontvangen via de dropbox, dus dat is ok!

    BeantwoordenVerwijderen