woensdag 15 augustus 2012

Nogmaals Bilbao en de uitslag

14 augustus zijn wij uitgevaren met bestemming Santander, eenmaal buitengaats bleek de wind 20 knopen (5 bft) en pal tegen, om zo 50 mijl af te leggen is geen pretje dus wij zijn terug gegaan. Na een uurtje lagen wij terug in onze box en we hebben hier de draad weer opgepakt.

Spanjolen zijn in eerste instantie erg afstandelijk, maar als ze je iets beter kennen worden ze amicaal. Dat is voor ons ook leuk want dan hoor je nog eens wat, hun Engels is niet om naar huis te schrijven maar het handen en voeten kom je een heel eind.

’s Avonds was er een feest aan de andere kant van de rivier, waarschijnlijk de vooravond van Asunción de la Virgen (Maria hemelvaart). De volgende dag begon het ’s morgens vroeg flink te waaien en later te regenen. Stel je niet te veel voor van de regenbuien, want in Nederland noemen we dat een ‘klein’ regenbuitje. De steigers waren nat, maar binnen een kwartier waren ze weer droog. Alle winkels waren gesloten en het stukje tonijn wat wij in gedachten hadden kwam er niet, maar geen nood we hadden nog een Unox rookworst die wij met andere zaken die op moesten hebben gebraden, we hebben er een smakelijk potje van gemaakt.

Aan reisvoorbereiding hoeven we nu weinig te doen, want die ligt nog klaar van gisteren. Morgenochtend hopen wij naar Santander te vertrekken, we gaan voor de stad voor anker, omdat de jachthaven heel ver in het binnenland ligt, dus daar hebben we geen WiFi.

 De prijsuitslag van de beste 3 zijn:

Nr. 1 Freek en Tineke met 147 mijl
Nr. 2 Jeroen en Marian met 146 mijl
Nr. 3 Jan en Maria met 145,5 mijl

Alle andere opgaven bedankt voor het meedoen en als wij  nogmaals een opgave doen, nodigen wij jullie wederom van harte uit.
Als wij weer in Nederland zijn krijgen Freek en Tineke de fles wijn.

4 opmerkingen:

  1. Hoi Sophia en Gerrit,Zijn wij een poosje a/b en nu even thuis lees ik weer jullie mooie verhalen. Het is echt leven als God in Frankrijk dan nu in Spanje. Fantastich dat jullie overal aan de wal ook zo veel zien.
    Mooi de vele foto's erbij.
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Freek je was wel heel zeker van je zaak....
    De wijn is prima, want die hebben we al in le Taillan geproefd.
    Sophie.....sinds wanneer braad je een rookworst, het moet nu niet gekker worden met die Nederlanders! Maar hij was dus lekker. In Nederland is het dus eindelijk ook hartstikke heet, dus het geeft niet dat jullie geen Wifi hebben, die Kaaskoppen zitten allemaal op het terras achter een biertje, Dus jullie voooor anker en zij àchter een biertje. Bon Vent!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yes......., geweldig dat we gewonnen hebben. Carla het was een kwestie van 160 - 13 binnen bochten gevaren door Gerrit langs de zonnende dames = 147 mijl. Sophia en Gerrit we hebben alvast ruimte gemaakt in ons wijnrek. Goede vaart langs de Spaanse kust.
    Groet 10&F

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja die Freek kent z'n Pappenheimers. Hij wist het dus: formule:
    Gevaren route minus lekkere wijven Tja......
    Nu moet Sophie maar een route uitzetten voor lekkere kerels.....
    Het is hier bloedje heet, vandaag 37°. Hoop dat het bij jullie te harden is. Heel Nederland heeft last van smog van alle BBQ's en, jawel Freek, lekkere wijven in de tuin.
    Bon Vent

    BeantwoordenVerwijderen