zondag 5 augustus 2012

Van zeevarenden tot landrotten

‘s Morgens vroeg zijn wij in de auto gestapt en richting St. Emilion gereden. Carla had voor ons een leuke wandeling uitgestippeld, dwars door de wijngaarden en langs bekende wijnhuizen (Châteaux).

Uiteraard was Chnouff de hond er ook bij, die in het begin ver vooruit liep en op het eind achter ons aan sjokte.
Rond de middag hebben we gepicknickt op een stenen bank onder drie reusachtige eiken, met uiteraard een wijntje en stokbrood met heerlijk beleg. Het uitzicht was fantastisch, want je keek over alle wijngaarden heen en ook richting stad. Hier kom je geen toeristen tegen alleen af en toe een wijnboer die aan het werk is.


Na de picknick zijn wij richting St. Emilion gelopen, waar het erg heet en vol van toeristen was, na even een klein rondje gemaakt te hebben, heeft Carla ons meegenomen naar een wijnboer, daar hebben wij een cubitainer wijn gekocht. De bedoeling is dat zo’n ding binnen 8 dagen gebotteld moet worden, dus aan ons de eer om bij thuiskomst Carla’s keuken om te bouwen tot bottelarij.

Na een korte les van haar zijn wij zelf aan de slag gegaan. Met als resultaat dat de boot nu geballast is met flessen wijn. Carla heeft nog snel een etiketje ontworpen. Nu is de wijn uniek. Hij is niet te koop, maar geïnteresseerden kunnen aan boord een fles proeven. En eerlijk is eerlijk hij smaakt fantastisch, dus wees er snel bij!

’s Middags was het zo warm, dat toen wij thuis kwamen hebben wij gelijk een duik in het zwembad genomen. Chnouff lag er als eerste in, niet kort daarna lagen ook wij in het water af te koelen.
De volgende dag hebben wij ’s morgens eerst in de tuin gewerkt en ’s middags zijn wij naar Cap Feret gegaan. Dat is een heel leuk badplaatsje, waar geen hoogbouw is. We zijn naar het strand gegaan waar een gigantische branding stond. Als een golf tegen je enkels aan spoelt, lig je bijna onderste boven.
We zijn over het strand naar de ingang van de baai van Arcachon gelopen, waar een idioot grote branding stond. We hadden het plan om met onze eigen boot daar ook heen te gaan, maar zijn daar gelijk van genezen.

Na de strandwandeling hebben wij oesters gegeten in een heel leuk restaurantje aan de baai, daarna zijn wij weer huiswaarts gegaan.
De volgende dag hebben wij allerlei kleine klusjes gedaan, waaronder naar de kapper, boodschappen, was, enz. enz.

De dag daarna heeft Carla (en de buurvrouw) ons in een stromende regen weer naar boord gebracht de enige die lol in dit weer had was de tuin, want het gras begon al aardig geel te worden. We hebben de auto gelost in de regen en aan boord nog een pizza gegeten, waarna zij weer richting huis zijn vertrokken. Wij hebben toen de spullen weer een plekje op de boot gegeven en de wijn gestouwd.

Carla bedankt voor de heerlijke dagen en je geweldige gastvrijheid!
Wij hebben genoten.

1 opmerking:

  1. Nou LLano, jullie bedankt voor de gezellige dagen en vooral de uitspraken van Gerrit.....ik kan er weer helemaal tegen zo tussen die Fransozen! en nu maar weer Bon Vent!

    BeantwoordenVerwijderen