maandag 13 augustus 2012

Oplossing prijsvraag en bezoek Bilbao

De gevaren afstand was 148,12 mijl (zoals jullie inmiddels hebben kunnen lezen). Wij hebben oplossingen per mail, via het blog en per sms ontvangen. Diverse mededingers zitten er erg kort bij. In het volgende blog geven wij de uitslag.


Guggenheim museum.
Wij moeten eigenlijk ons vorige blog herzien, daar wij nu niet in Bilbao liggen, maar in Getxo. Het blijkt dat Bilbao circa 10 km. stroomopwaarts op de rivier ligt. Wij zijn vandaag met de metro (een rit van circa 30 minuten) naar Moyua gegaan en vandaar te voet naar het Guggenheim museum gelopen, natuurlijk weer in een bloedje hitte, het is een erg futuristisch bouwwerk, maar is kleiner dan wij dachten. Na het gebouw bekeken te hebben zijn wij langs de rivier stroomopwaarts gelopen naar de echte oude stad. Het bestaat uit smalle steegjes met veel winkels en cafetaria’s. Op het Santiago plein hebben wij een terrasje genomen om even te schuilen voor de hitte, we bestelde daar een wit wijntje en een bier (we kregen Amstel)  voor  de prijs van € 4,10!  Dat zijn nog eens prijzen om een terrasje te pikken. Na nog wat rondgedoold te hebben, hebben we weer de metro richting boot genomen.

Ze hebben hier hele leuke verkeers-lichten, met de secondes erbij hoelang je moet wachten of dat je tijd hebt om over te steken.

We hadden voor morgen een planning om naar Castro Urdiales te gaan maar de weersvoorspelling voor woensdag is zeer ongunstig om daar te liggen en is nu de planning om naar Santander door te varen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten