vrijdag 31 augustus 2012

Sada – La Coruña

Na een onrustige nacht in Sada te hebben gelegen, vonden wij het hoogste tijd om te verkassen naar la Coruña.
 
In Sada hebben ze lijnen gespannen op de steigers tegen meeuwen, waar wij dapper gebruikt van hebben gemaakt als drooglijn. Niemand van de havendienst is het opgevallen, maar wij hadden een leuk plekje om te drogen. De supermarkt was vlak bij de haven, wij hebben daarom flink ingeslagen voor de noordwestelijke Ria’s en ook hebben wij  gelijk brandstof ingenomen.

Afgelegde afstand 13,2 mijl

Daarna zijn wij naar La Coruña gevaren, we kwamen er toen achter dat de accu’s niet opgeladen werden via de motor. Toen wij in La Coruña aangekomen zijn, hebben we eerst diverse testjes uitgevoerd en de bedrading nagelopen en daarbij bleek dat het niet in orde was. Na een hoop zelf geprutst te hebben, hebben wij besloten om er een professional bij te halen, deze was binnen een uur aan boord. De regulator van de alternator werkte niet meer, hij heeft het apparaat gedemonteerd en meegenomen. Maandag komen ze e.e.a. weer monteren en dan maar hopen dat het werkt. Wij gaan hier nier eerder weg voordat alles weer werkt.




Wij zijn eigenlijk deze verloren dag de stad ingegaan en wij hebben o.a. de Torre de Hercules bezocht, dit is de oudste werkende vuurtoren ter wereld dus een bezienswaardigheid op zich.
 Hier ligt een ontzettend leuk ouderwets trambaantje, met wagons a la St Francisco. Iedereen raadde ons aan om met die tram te gaan, wij vonden het wat vreemd dat er auto’s op de rails geparkeerd stonden, wat bleek eind mei heeft hier de gemeente wegens bezuinigingen de hele zaak opgeheven!
 Wij zijn toen maar met de benenwagen gegaan.
De boulevard is de moeite waard om te lopen, want het uitzicht is erg mooi. Na het park rondom Torre de Hercules bezocht te hebben, hebben wij de boulevard die langs de stad ligt verder afgelopen. Omdat La Coruña op een schiereiland ligt kan je 80% langs de boulevard lopen. Er stond een levensgroot horloge wat een paar minuten vooruit liep dus dat moest even gelijk gezet worden, Sophia heeft dat even geprobeerd.
 
 

1 opmerking:

  1. Ziet er leuk uit met mooie lantaarnpalen.
    Hopelijk heb je maandag weer werkende accu's.
    Het is zeker lekker warm in la Coruna.
    Groetjes 10&F

    BeantwoordenVerwijderen