maandag 30 juli 2012

Île de Ré – La Rochelle – Saint Denis d’Oléron

Na afgemeerd te hebben zijn wij het dorpje ingegaan, het is erg toeristisch maar zeer gezellig.


De haven bestaat uit een bastion, restaurants en souvenir-winkels, het is daar net zo druk als de PC Hooftstraat op zaterdag, het blijkt dat half Frankrijk vakantie houdt op dit eiland. Maar na 2 dagen heb je het hier wel gezien. Het was bloedje heet, en wij moesten persé een grote wandeling maken, dat hebben we geweten ook.

Toen wij eenmaal weer aan boord waren, was geen fles koud water meer veilig.
St.Martin bij nacht.
Maar de volgende ochtend, was de temperatuur tot 24 graden terug gelopen. Toen was het allemaal te harden en zijn wij naar La Rochelle vertrokken. Zo’n beetje halverwege,

net voor de brug die het vaste land met  Île de Ré verbindt begon het nog te regenen ook, dit hield tot ’s avonds laat aan. We zouden in eerste instantie naar de oude haven (midden in het centrum) gaan, maar deze was al aardig vol met kleinere schepen, dus opzij afmeren was voor ons geen optie. Wij zijn toen naar de nieuwe jachthaven (Minimes) gevaren, het klinkt mini maar het is de grootste jachthaven van Europa (met 4.000 ligplaatsen). Het is zeer modern, maar helaas de WiFi werkt er niet. Daarom komt deze blog wat later aan.
De vaarafstand was 15,9 mijl.
De volgende ochtend hebben wij eerst contact gezocht met Carla V. die zou ons de bestellingen en post brengen, natuurlijk even lekker bijkletsen en een nachtje bij ons komen slapen en beloofd is beloofd ze zou de zon meebrengen. Zowaar Carla arriveert met zon !!!! en natuurlijk post. Carla D heeft een pakketje voor ons gemaakt, wij hadden geen drop besteld maar het zat er wel lekker in (Carla’s bedankt). Ook was onze bestelling van Island Packet (Engeland) aangekomen met het onderdeel waar wij zo naar snakten (zo zie je maar weer hoe belangrijk internet is geworden, want wij hebben via mail met hun contact gemaakt).

Nog een bezienswaardigheid die in zee staat, de oude vuurtoren van Kaap Hoorn, Jules Verne heeft hier zelfs een boek over geschreven Phare du Bout du Monde. Deze vuurtoren is  door 10 man in 1994 gereconstrueerd en is op 1 januari 2000 ontstoken.

’s Avonds zijn wij met de elektrische ferry naar de binnenstad gevaren (lekker rustig zo’n boot op elektro motoren). Na wat bezichtigd en rond gelopen te hebben zijn wij gaan eten.

Fruit en Sophia de mer.
Het is moeilijk kiezen want zoals typisch Frans  is de hele boulevard één groot restaurant. Na met z’n drieën heerlijk gegeten te hebben zijn wij met de elektrische ferry weer naar boord gegaan.
Ingang Vieux port La Rochelle.

Carla ging de volgende dag weer naar huis (Le Taillon) en wij zijn naar Saint Denis op  d’Oléron gevaren. Ook een leuk eiland met veel strand.

Het is op Corsica na het grootste eiland van Frankrijk, ons plan was om vanmorgen naar Royan te varen, maar op het laatste moment zijn wij toch blijven liggen. Wij hebben onderweg ook nog andere Nederlanders ontmoet en één daarvan zet hun boot in Port Medoc op de wal en vliegt naar huis, zij hebben alles wat volgend jaar overdatum is aan ons gegeven, (Flodebolle, hopelijk hebben wij de naam goed geschreven) waar wij natuurlijk weer erg blij mee zijn (tja wij zijn eenmaal Jean Fromage natuurlijk).

De afstand was 14 mijl.

1 opmerking:

  1. Hallo Sophia en Gerrit. Jullie fantastische Blog weer gelezen.Wij deden ooit de kust van Bordeaux naar Bretagne maar dan met tent. Dus weten een beetje wat jullie al zo voor moois gezien hebben. Jammer dat de makrelen op va-kantie zijn.Deze trip naar zuid is heel wat leuker dan in 1 keer vanuit de UK naar Spanje. We zijn 1 nacht thuis en verblijven steeds a/b.

    BeantwoordenVerwijderen