woensdag 11 juli 2012

Douarnenez - Morgat

We hebben Douarnenez afgesloten. Zij het niet zoals wij gedacht hadden.

Douarnenez


Gisteravond hebben wij visite gehad van Becky (een coureur van zo’n POGO 650) eigenlijk niet te geloven dat zo’n krielkip zo’n racemachine in toom kan houden, zij gaat met de race Azoren mee doen. Sophia heeft de boot van binnen bekeken en was daar zo klaar mee want er was binnen niets (helemaal kaal) de puts (emmer) diende als toilet, de zeilen diende als matras, dus je moet wel echt gemotiveerd zijn om met zoiets de oceaan over te steken. (www.beckyscottracing.com)


Midden in de nacht speelde er zich een drama af, want er waren circa 10 dronken lui, die zich met viskratjes van het steiger lieten afglijden (het was laag water). Dit maakte een groot kabaal, op een gegeven moment was het over, maar de volgende ochtend werden wij aangesproken of wij iets gehoord hadden. De boot die tegenover ons lag was gestolen en werd in de ochtend beschadigd terug gevonden op de rotsen. Een stuk van zijn boeg was weg en stuurboord kant (rechterzijde) was zwaar beschadigd, ook wij werden door de politie verhoord als zijnde getuigen.

Morgat


Daarna zijn wij richting Morgat vertrokken, en zoals vanouds tegenwinds. Het was heerlijk zonnig weer maar fris. Morgat is een leuk plaatsje maar wij willen morgen toch verder richting Zuid-Bretagne, dus dat wordt vanavond rekenen, omdat wij weer door een race heen gaan (Raz dus Sein).



Sophia zag onder het steiger dat er weelderig mosselen groeiden, deze waren al snel door ons geplukt en daar hebben wij onze avondmaal mee gedaan (a la Ad en Adrie van de Simply White), hierbij hebben wij stokbrood en sla genuttigd dit alles smaakt verrukkelijk.

De weersvoorspellingen zijn voor de komende tijd goed, dus wij hebben er weer helemaal lol in.

Vandaag heeft het log 12,4 mijl geklokt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten