zaterdag 14 juli 2012

Quatorze juillet

In plaats van fanfares en muzikanten werden wij gewekt door een roffelende regenbui. Dit was gelukkig de laatste op deze dag. Het crisiscentrum had besloten dat het nu wel eens over moest zijn en was naarstig op zoek gegaan naar goed weer.
Twee vreetzakken bij elkaar?


Na ontbijt en vuilnis aan de wal gezet te hebben en afscheid te hebben genomen van ‘Crystal Seas’ (kennissen van Cor en Mieke) hebben we losgegooid en zijn wij richting zee vertrokken. Het zonnetje begon te schijnen en de wind zat mee. Na het verlaten van de rivier kwamen wij een vlot tegen, waarop ze vuurwerk aan het installeren waren voor de avond. Volgens ons was daar roken verboden.

Concarneau
Na een prachtige zeilmiddag arriveerden wij in Concarneau, een oud vestingstadje wat compleet omsingeld is door buitenhuizen (en nog niet van die kleintjes ook) maar het is hier best gezellig met een soort van rommelmarkt en allerlei ander van 30 april vertier. Het schijnt dat hier het vuurwerk vanwege het weer is afgelast.

Boulevard Concarneau
Er is hier een prachtig mooie boulevard, maar om die helemaal uit te lopen laat je wel uit je hoofd.




Toastjes eten wij ’s avonds niet maar stukken stokbrood wel, de toastjes uit Nederland staan hier nog onaangebroken.

We hebben de planning om morgen naar Port Tudy te varen op het eiland Le Croix. We weten niet of wij de komende dagen fatsoenlijk internetverbinding hebben, dus het kan vanuit onze kant wel even stil vallen.
Vandaag hebben wij 14 mijl gezeild.

2 opmerkingen:

  1. Mooie plaatjes!!!!! Volgens mij heb je de Bigua weer gevonden, een reïncarnatie? En die foto met die prachtige lucht is super. Het wordt hier vandaag zonnig 23° en ik geloof dat jullie de ellende ook gehad hebben! Geniet van die mooie eilanden!
    Bon vent!
    Car

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes Carla je hebt helemaal gelijk, oude liefde roest niet!

    BeantwoordenVerwijderen