zaterdag 21 juli 2012

Verdwaald in de Golfe du Morbihan

In Port Haliguen dachten wij eindelijk van een heerlijke nachtrust te genieten. Op het steiger en omgeving was een doodse stilte, heerlijk om eens goed bij te snurken. Helaas 2 muggen dachten daar heel anders over. Zij hebben ons gepest totdat de (elektrische) vliegenmepper ze eindelijk te pakken had, maar toen was het inmiddels al 3 uur, daarna hebben we heerlijk geslapen totdat het zonnetje aan alle kanten de boot binnen scheen, maar gelukkig was het toen al 9 uur. Na douchen en ontbijt zijn we naar de supermarkt gegaan dat op circa 10 minuten loopafstand lag. Met een karretje vol met voedsel en snoeperijen (plus wijn) hebben we de boot weer eens dieper in het water laten zakken. Een mens vreet wat af!
Daarna zijn we naar de Golfe du Morbihan gevaren en doordat er een lekker windje stond en wij de stroom mee hadden zijn we de hoek waar wij om heen moesten voorbij gevaren. Logisch ook we gingen 6 knopen door het water en 10 knopen over de grond. We waren via een vaargids gewaarschuwd dat je hier heel snel je waypoints voorbij schiet omdat het niet opvalt dat het hier zo hard stroomt. Omdat het gebied uit eilanden bestaat zie je niet of je een baai invaart of een rivier volgt. Op een gegeven moment hebben we maar een mooring opgepikt en eerst eens goed gaan kijken om te zien waar we zaten en welke richting wij heen moesten, zoiets is ons nog nooit overkomen. Met de 2e computer, waar heel gedetailleerd dit gebied in staat, konden wij de draad weer oppakken om naar de ankerplaats te varen waar we wilden overnachten. Nu bleek dat bijna alle ankerplaatsen in deze baai zijn vervangen door moorings! Dat ankeren hier verleden tijd is en dat je dus een mooring moet oppakken. We hebben de nacht doorgebracht in Port Blanc.
Afgelegd 17,5 mijl.

Deze hele baai met al die eilanden is een fantastisch gebied. Het krioelt er van de zeilboten/visbootjes maar gelukkig ligt 90% stil, anders zou je hier in file varen.
Doorkijkje.
De hele nacht heeft het weer eens lekker geregend, maar gelukkig werd het ‘s morgens droog. We besloten te verkassen naar Île d’Arz. Daar hebben wij weer een mooring opgepikt en zijn met de rubberboot naar het eiland gegaan. Het is een toeristisch eiland, maar het heeft nog steeds zijn authentieke uitstraling behouden. Het eiland is 3 bij 5 km. en wordt het meest bezocht door natuurliefhebbers en wandelaars, het kerkje dateert uit 1120 en het postkantoor uit 1838 en het is verboden over het kerkhof te fietsen. Vanavond is hier een vuurwerk waar wij naar uitkijken, want op 14 juli hebben wij het gemist.
Dit is niet de LLANO!

Afgelegd 5,2 mijl.
We hebben van het vuurwerk genoten, helaas begon het te miezeren, maar het valt niet mee om vanaf een bewegend schip foto’s te nemen van vuurwerk in het donker, ofschoon je er wel leuke effecten door krijgt, maar de foto’s plaatsen wij niet.

De volgende dag zijn wij wede om met onze rubberboot naar de wal gevaren en hebben daar de vuilnisbak volgestort met ons afval want dat stond er al een tijdje. Daarna hebben wij een flinke wandeling naar de zuidkant van het eiland gemaakt.
Zonsondergang in Morbihan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten