maandag 23 juli 2012

Pornichet – Île d’Yeu


Het begint hier echt warm te worden.
Na het stokbrood en croissants gaan wij nu echt zuid varen, na wat pindarotsjes ontweken te hebben zitten wij in de Golf van Biskaje zonder rotsachtige obstakels. Onderweg kwamen wij kwallen tegen zo groot als emmers. Wij hoorden voor de eerste keer Gijon VTS luid en duidelijk door de speakers van de marifoon. Wij realiseren ons nu pas dat wij dicht bij Spanje zitten, hoewel wij dat gevoel nog niet hebben. Ook hier in de haven van Île d’Yeu (Joinville) troffen wij ook al Spaanssprekende schepelingen aan.

De haven was hier bij aankomst net alsof je zuidelijk zit met witte huisjes met rode dakpannen (echt een beetje Mediterraan achtig). Doordat de er te weinig wind stond was er maar één mogelijkheid en dat was de motor. Onderweg hebben we nog gevist maar helaas geen vis had zin in ons haakje.


Het eiland hebben we maar voor een klein stukje kunnen bekennen doordat de hitte ons terug naar de boot dreef, met deze temperatuur hoef je echt in de middag niets te doen.

De haven is nu in de middag goed (echt) vol gestroomd, de drukte in de haven lijkt een beetje op Vlieland van vroeger.

Wij kunnen het niet laten, de zonsondergang is hier erg mooi.


De afstand was 44 mijl

2 opmerkingen:

  1. Weer mooie plaatjes! Ik heb dezelfde foto van dat scheepswrak op île d'Arz! Ja wat is de Golf van Morbihan mooi, maar je moet er geen regen hebben! Inmiddels schiet het dus op en kan ik de champy al bijna koud zetten! Die foto van die zonsondergang tussen de borsten van Sophie vind ik ook erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja je pakje uit Engeland is aangekomen!

    BeantwoordenVerwijderen