dinsdag 17 juli 2012

Port le Palais (Belle Île) – Port Haliguen (Baie de Quiberon)

Door een knerpend stuk touw door een mooring hebben we wederom een slechte nacht gehad, door het af en aan varen van ferry’s en vissersboten.

’s Morgens miezerde het en het was bewolkt, ons plan om met de bus het eiland te verkennen hebben we toen laten varen. Na het ontbijt (Gerrit is met de rubberboot naar de wal gevaren en heeft stokbrood gekocht) hebben we opgeruimd en losgegooid. Toen richting Baie de Morbihan gevaren. Er stond een behoorlijk deining vanuit de oceaan en geen zuchtje wind. Toen wij tussen de eilandjes door in de baai aankwamen leek het net of er een knop werd omgedraaid. Wij wisten niet hoe snel wij onze truien uit moesten trekken en de korte broek aantrekken. In enkele ogenblikken zo’n temperatuurverschil hadden wij nog nooit meegemaakt. Toen wij in de Baie Morbihan zaten hebben wij koers gezet naar Haliguen.

Bij de ingang van de baai werden wij vrolijk begroet door een dolfijn, nu hadden wij eindelijk wel het fototoestel klaar liggen. Het beest is zo snel dat wij vele pogingen hebben moeten ondernemen om hem op de foto te krijgen, wij zijn hem daardoor wel achterna moeten varen, wat een vreemde route op de PC weergaf.

Zie de paarse lijn voor de gevaren route.

In Haliguen hebben we eerst de boot van al het zout gespoeld en daarna drinkwater bijgevuld. Want op de eilanden was het moeilijk om de drinkwatertank te vullen.

We hebben 15 mijl gevaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten