maandag 16 juli 2012

Port Tudy (Île du Groix) – Port le Palais (Belle Île)


De nacht begon met doodse stilte, zelfs alle motoren van de ferry die naast ons lag waren afgezet, maar om 02.00 uur begon een stelletje dronkaards een ontzettende partij kabaal te schoppen, zo hard dat de hele jachthaven er wakker van werd, ook wij dus, gelukkig stierf het kabaal na een uurtje en kwam de rust weer terug.

’s Morgens zijn wij met een heerlijk windje richting Belle Île gevaren, de wind was gunstig en wij konden het makkelijk bezeilen (weer een heerlijke dag gezeild) een klein minpuntje was dat de zon af en toe achter de wolken schuil ging, dan was het koud, maar vandaag niets te klagen!

De barometer gaat nogal snel omhoog en dat is niet gunstig, hij mag stijgen (o, ja zeker) maar te snel is niet goed.
Een klein stukje van Belle Île

Ook vandaag kwam de havenmeester ons tegemoet in zijn rubberbootje en verwees ons naar een heel leuk plekje, met één lijn aan de kade en een ander op een mooring, hierbij heeft hij ons en natuurlijk al die andere bootliefhebbers geholpen soms voeren er wel zelfs twee havenmeesters tegelijk rond om te helpen bij het afmeren.
Haven Port le Palais

Wij hebben het stadje bekeken en vonden de haven binnen nogal druk, daar lagen zij wel vier breed afgemeerd. Er zijn hier leuke winkelstraatjes, niet alleen restaurants maar ook leuke winkeltjes. Dit is het grootste eiland van Zuid-Bretagne. Erg toeristisch maar ook gezellig.



We denken er hard aan om er nog een dag aan vast te knopen. Er is hier een leuke buslijn over het eiland die wij willen uitproberen.



Vandaag hebben wij 27 mijl gezeild.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten