zaterdag 14 juli 2012

Jours de pluie a Benodet

Vanmorgen toen wij opstonden, was de lucht helemaal bedekt, wij trokken ons er niets van aan en namen het plan op om ’s middags een stuk te gaan wandelen. De route was al uitgestippeld, maar wij gingen eerst nog even lunchen (boterhammetje ei) en daarna alles klaar gezet om weg te gaan. Sophia zei ineens het lijkt wel of het regent, haal even de handdoeken (die nog buiten hingen) naar binnen. Toen begon het zachtjes te regenen wat steeds maar erger en erger werd. Dus werd de wandeling uitgesteld en van uitstel komt afstel. De wandeling moet nu nog steeds plaatsvinden, erger nog het regent nu (in de avond) nog steeds.

In het klere weer zitten ook nog wel eens mooie ogenblikken!
Wij Nederlanders nemen altijd alles van huis uit mee en wij presteren het zelfs om het slechte weer mee te nemen voor het geval wij het ontwennen.
Vrijdag de 13e (was inmiddels onze 3e dag hier) constateerden wij na het bekijken van de weerberichten dat het om circa 11.00 uur weer zou beginnen te regenen, dus eerst even snel de boodschappen halen en precies bij het terugkomen aan boord, begon het weer eens flink te regenen, dit buitje duurde maar tot 20.00 uur. Daarna brak de zon door maar dit was erg kort en begon het voor de verandering weer eens te regenen. Wat later in de avond kwamen nog even Engelse kennissen langs van Mieke en Cor en daarmee hebben wij nog gezellig zitten babbelen.

Zolang wij internetverbinding hebben kunnen wij de weerberichten ‘zeer’ nauwkeurig volgen, dat doen wij via Grib-files en andere weerstations (bijv. Bracknell, Meteo France, Passageweather en Zilt) ook houden wij zelf de barometer goed in de gaten (de barometer lijkt de laatste tijd wel een jojo), zoals ook de temperaturen.
Crisiscentrum

Zoals het er nu uit ziet, wordt het weer vanaf maandag t/m woensdag redelijk stabiel (voor ons gunstig weer) en willen wij zo spoedig mogelijk zuidwaarts gaan. Helaas gaat door de regen dit mooie gebied dan aan ons voorbij.

Wij willen ongeveer 20 juli in Bordeaux zijn, daar zit een vriendin (Carla V.) van ons en die heeft een pakketje van Carla D. ontvangen, wij hebben aan haar gevraagd het één en ander op te sturen en dat is inmiddels bij Carla V. gearriveerd, toevallig hebben zij allebei dezelfde voornaam.

Nu nog even een lesje Frans:
In een brochure wordt gesproken over ‘voetvissen’ deze term is letterlijk vertaald vanuit ‘pêche-à-pied’ er worden schelpdieren bedoeld. Dus voortaan bij de visboer ‘voetvissen’ vragen.

3 opmerkingen:

  1. Nou, je hebt toch nog te weinig regen meegenomen, want hier in Nederland blijft het ook maar met bakken naar beneden komen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, gedeelde smart is halve smart ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Sophie en Gerrit,
    Hoe gaat het daar? Aan de verhalen en mooie foto's te zien is het wel uit te houden! De kaart is prima ontvangen trouwens, bedankt daarvoor! Groetjes vanuit net zo regenachtig Nederland ook van Inge en katten, en we blijven jullie volgen.

    BeantwoordenVerwijderen