woensdag 11 juli 2012

Morgat – Audierne – Benodet

Morgat is een lekker klein kneuterig badplaatsje met een enorme zeilschool met slechts 2 bakkers en de rest zijn restaurants.


Raz du Sein
We zijn hier hevig aan het rekenen geslagen om door de Raz du Sein te komen, gelukkig verliep het in acceptabele tijden zodat wij ‘s morgens niet voor 11.00 uur hoefden te vertrekken. Een stabiele  Wi-Fi verbinding ontbrak daar zodat wij geen foto’s konden plaatsen.



Het weer begon zoals normaal met lekker veel regen. Na enkele uren tegen golven en wind in te stampen bereikten we de beruchte Raz dus Sein, toen wij daar aan kwamen was de zee zo mak als een lammetje en ging de passage voorspoedig, eenmaal na de Raz brak het zonnetje door en konden we eindelijk eens in t-shirt zitten. Dit bleef zo totdat wij een mooring oppikte in Audierne.
Het lag daar behoorlijk vol en de moorings liggen erg kort op elkaar.

De afgelegde afstand is 35,4 mijl.


De volgende morgen zijn wij zonder een bezoek aan de boulanger te hebben gemaakt vertrokken naar Benodet, hierbij moesten wij weer een stroomversnelling passeren (dit was de laatste) de naam is Pte du Pennmarc’h, ook deze is reuze meegevallen. We hadden eindelijk een hele goede wind en de hele afstand was ter bezeilen, waarbij de snelheid niet onder de 5,5 knoop lag. Maar de regen liet ons niet in de steek, dus weer in de zeilpakken!!

Benodet

Benodet is een heel mooi plaatsje, waar zoveel zeilboten liggen dat ze niet te tellen zijn. Wij liggen nu op het gastensteiger en we willen morgen verkassen naar een mooring. En hier nog een beetje rond neuzen. Onze verdere planning gaan we morgen op het gemak uitzoeken.

Vandaag hebben we 41,5 mijl gezeild!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten