zaterdag 21 juli 2012

Île d`Arz naar Pornichet

In het holst van de nacht moesten wij eruit (07.30 uur). Het zonnetje begon al vriendelijk te schijnen, helaas de kuip was nat, zodat wij binnen hebben ontbeten, na alles opgeruimd en zeevast gezet te hebben, hebben wij de mooring vaarwel gezegd en zijn vertrokken. De zon scheen wel maar het was kil met geen wind. Het hele landschap leek wel een verstild schilderij. Maar de stroomversnellingen hielden ons alert, want je vliegt van ‘hot naar her’. De stroom schijnt hier met geweld van alle kanten te komen. Toen wij buiten de Golfe van Morbihan kwamen werd het water rustig maar nog steeds geen wind. Na het middageten stak er een westelijk briesje op, wij hebben toen de halfwinder bijgezet, die al ruim 6 weken als ballast meegevaren was, tijdens het hijsen hing er ook nog een geep aan de vislijn, er moesten toen twee dingen tegelijk gebeuren, de geep is binnenboord gehaald en weer vrij gezet.

Daarna kon de procedure van het bijzetten van de halfwinder doorgaan. De wind trok aan, waardoor het zeil ons met 7 knopen door het water sleurde, daardoor kwamen wij circa een half uur eerder aan in Pornichet dan gepland.

We beginnen nu te merken dat wij zuidelijker komen, want het doet hier al een beetje Mediterranee achtig aan, wij zijn na het avondeten nog een wandeling wezen maken en daarna hebben wij de reisvoorbereiding voor morgen gedaan.

Afstand 45 mijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten