maandag 16 juli 2012

Concarneau – Port Tudy (Île de Groix)

Gisteren in Concarneau helemaal geen vuurwerk, eigenlijk wel vreemd daar ze in Benodet bezig waren, bij de ingang van de rivier Odet, een ponton te prepareren met vuurwerk, en wij lagen die avond in Concarneau en dat is niet echt ver van de rivier Odet, dus eigenlijk hadden we het moeten zien van onze ligplaats maar niets gezien en gehoord.

Enfin, ‘s avonds kwam er een mevrouw bij de boten langs of er belangstelling was voor brood t.b.v. het ontbijt, wij hebben dus maar gelijk onze bestelling opgegeven en daar het de volgende dag zondag was hebben wij lekker voor ieder een croissant besteld. De bestelling lag de volgende klaar en Gerrit heeft dat bij de auto voor het havenkantoor opgehaald, aan ons zondags ontbijt kwamen wij dus makkelijk. Er werd Gerrit ‘s morgens een wandeling bespaard naar de boulangerie, niet dat hij daar een hekel aan heeft.
Ingang van de haven Port Tudy

Na het ontbijt zijn wij vertrokken naar Île de Groix (Port Tudy), wij hebben alleen op de Genua gezeild en wij liepen als een trein (niet zo één als van de N.S. natuurlijk) met de wind schuin van achter, het schip lag wel te rollen en we kregen de golven op de kont maar eindelijk scheen de zon eens een keer heerlijk. Ja, ja jullie lezen het goed DE ZON SCHIJNT HIER !!!

De haven
Hier (in Port Tudy) is het afmeren anders dan wij gewent zijn, de havenmeester kwam ons in zijn bootje tegemoet en heeft ons geholpen om voor en achter aan een boei vast te maken, je ligt hier met meerdere op een boei, maar dat geeft totaal geen probleem, dus wij liggen voor de verandering niet aan een kade of iets dergelijks. Wij zijn met de bijboot (rubberboot) naar de wal gepeddeld (althans Gerrit roeien en Sophia zegt welke richting hij heen moet), heerlijke combinatie zo (vindt Sophia).

Het eiland is kleiner dan Vlieland maar met veel meer toeristen. Het ziet er best leuk uit, 2 supermarkten, terrasjes, restaurants en veel vakantiehuizen. Het is vrij heuvelachtig en erg groen (misschien komt dat wel door de vele regen van de laatste tijd). De veerboten varen hier af en aan en rakelings langs je heen, de overtocht naar het vaste land duurt circa 45 minuten. Vanuit de kuip is het een leuk gezicht, al dat laden en lossen van personen en auto’s.

Een mooring met elkaar delen.
Deze dag hebben wij 31 mijl gezeild.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten