maandag 11 juni 2012

Boulogne - Dieppe

De wekker ging om 07.00 uur af omdat wij het tij mee willen hebben, wij zijn deze ‘vroege’ tijden niet meer gewend. Wij voeren om 08.00 uur de haven uit met een grijze lucht en weinig wind. Onderweg trok de wind plotseling weer aan, zodat wij eindelijk de zeilen konden bijtrekken. Na een paar windschiftingen en een paar regenbuien (we hebben bijna nog geen dag zonder regen gehad) kwam ook af en toe een waterig zonnetje door.




Ook kregen wij bezoek van een hommel die kwam schuilen, voor de regen, onder de lip van de ritssluiting van de sprayhood. 
Hoe kan dat beest het kleinste stukje om te schuilen op de boot uitzoeken, enkele centimeters verder had hij comfortabel en droog gezeten!


Na 66 miles kwamen wij in Dieppe aan, dit is tot nu toe de duurste haven die wij bezocht hebben, wij schrokken van de prijs voor één nacht we dachten dat wij voor een week betalen moesten. Daarna hebben we eerst heerlijk warm stokbrood gehaald, dat kan hier op zondagavond nog. Bij de boot terug aangekomen hebben wij eerst een laag vuil van de boot geschrobd, wat wij als traktatie van Boulogne hebben mee gekregen.

Gelukkig hebben wij EHBO gehad!
In Boulogne hebben wij de dag ervoor een noodreparatie moeten maken aan de giek. De achterlijkstrekker is eruit gelopen en daardoor hebben alle kogeltjes het ruime sop gekozen. Maar na een fraai stukje macramé hebben wij het provisorisch gerepareerd. Het lijkt net een spalk, maar de reparatie heeft de tocht goed doorstaan. We gaan in Cherbourg naar een tuiger op zoek die dit kan oplossen. Cherbourg heeft namelijk een winkel die hierin gespecialiseerd is.

In Boulogne hadden wij wel internet maar het was beperkt, daardoor konden wij geen gribfiles (windrichting en windsterkte prognoses) ontvangen, dat heeft Cor voor ons opgelost door het bestand vanuit Nederland te mailen, en wij hoefden dat alleen maar in het programma te plaatsen, zodat de gribfiles voor ons weer toonbaar werden.

De afstand was 66 mijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten