dinsdag 12 juni 2012

Dieppe - Fecamp

Vandaag ging weer de wekker om 7.00 uur s’morgens, wat een tijd om op te staan als je vrij bent. Enfin na het verse stokbrood kunnen we de ochtend wel weer aan. We maken ons klaar om 32 miles af te leggen naar Fecamp. Het weerbericht eerst bekeken en het lijkt ons dat het te doen moet zijn.

Eenmaal buiten zagen wij zware regenbuien voor ons en achter ons voorbij trekken. Niet één van die buien heeft ons tijdens het varen geraakt. Het liep als een treintje richting Fecamp. De zee was leeg en grauw, geen vogeltje of beestje te zien. Tijdens de tocht was er niets te beleven maar bij het invaren van Fecamp werd het nog spannend omdat de haven aan lagerwal lag en een zware deining op de kont van de boot stond. We konden ons geen vergissingen permitteren, anders zit je gelijk in de problemen. Alles ging goed en na het afmeren kwamen de buien over onze kop heen!

We zijn aan boord een beetje aan het filosoferen, over wat overbodig is en/of juist nuttig.
Absoluut overbodig is: zwemkleding en zonnebrand (Ricard met ijsblokjes).
Nodig is: regenkleding, buiskap met achtertent en verwarming (Berenburg/Jägermeister).
Wat we nooit verliezen is ons humeur.

Omdat het in de havens overal rustig is, tappen wij dubbel stroom af, één voor de kachel en de ander voor het boordnet, we schamen ons er niet voor als je ziet wat er aan liggeld berekend wordt.

 
De afstand was 32,8 mijl.

1 opmerking:

  1. Klinkt goed, "elke morgen een vers stokbrood", ik zie mooie kustplaatjes van Fecamp op internet.

    BeantwoordenVerwijderen